Greekislands.com - Greekhotel.com
www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.WeddingsinGreece.com | Wedding services in Greece www.SpaServicesinGreece.com | Spa in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στα Χανιά. Το site όπου οι ξενοδόχοι στα Χανιά συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Κρήτη » Νομός Χανίων » Χωριά στα Χανιά » Κολυμπάρι
Greek version availableEnglish version available
Χανιά Κρήτη Ξενοδοχεία στα Χανιά
Χανιά Κρήτη Δωμάτια στα Χανιά
Χανιά Κρήτη Στούντιο στα Χανιά
Χανιά Κρήτη Διαμερίσματα στα Χανιά
Χανιά Κρήτη Οικογενειακά Δωμάτια στα Χανιά
Χανιά Κρήτη Παραδοσιακά Σπίτια στα Χανιά
Χανιά Κρήτη Junior Σουίτες στα Χανιά
Χανιά Κρήτη Μεζονέτες στα Χανιά
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τα Χανιά στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Γιατί Χανιά?
Γενικές Πληροφορίες
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Χανιά
Wallpapers από Χανιά
Αξιοθέατα στα Χανιά
 Video Clip από Χανιά
 PDF οδηγός για τα Χανιά: En | Gr
Virtual Tour Χανίων
Ξενοδοχεία στα Χανιά: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στο Κολυμπάρι
Το Κολυμπάρι στους χάρτες Google
Το Κολυμπάρι στο χάρτη
Το Κολυμπάρι
Η παραλία στο Κολυμπάρι
Τα χωριά των Χανίων

Κολυμπάρι, Χανιά

Το Κολυμπάρι βρίσκεται 24 χιλιόμετρα Δυτικά από τα Χανιά, ακριβώς στην Εθνική οδό προς το Καστέλι, στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Είναι ένα μικρό γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, με 950 μονίμους κατοίκους. Επειδή έχει ένα σχετικά ασφαλές λιμάνι, χρησιμοποιήθηκε για αποβίβαση στρατευμάτων σε διάφορες περιόδους της νεότερης ιστορίας του νησιού.

Τα γύρω από το Κολυμπάρι χωριά είναι αρκετά ενδιαφέροντα, για το περιβάλλον τους, τις βυζαντινές εκκλησίες που μερικές χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα, όπως η εκκλησία Αρχάγγελος Μιχαήλ κοντά στο χωριό Επισκοπή, τα Ενετικά ερείπια κτισμάτων, όπως στο Ροδοπό περίπου 7 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά.

7 χιλιόμετρα Νότια μπορείτε να δείτε το χωριό Νόχια με παράδοση στην κεραμική.

Όσοι ενδιαφέρονται για μνημεία της φύσης θα πρέπει να δουν την πανάρχαιη ελιά κοντά στο χωριό Άνω Βούβες, Επίσης αξιοπρόσεκτο είναι το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη, 3 χιλιόμετρα Νότια από το Κολυμπάρι κοντά στο χωριό Μαραθοκέφαλα. Κοντά στο χωριό Δελιανά, 15 χιλιόμετρα Νότια από το Κολυμπάρι βρίσκεται το φαράγγι των Δελιανών. Περίπου 3,5 χιλιόμετρα στα Βόρεια υπάρχει ο πολύ ωραίος κόλπος Αφράτα με το άγριο τοπίο και τα κρυστάλλινα νερά.
Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Ίσως το πιο αξιόλογο και ενδιαφέρον μνημείο στη περιοχή του Κολυμπαριού είναι η Μονή της Παναγίας της Οδηγήτριας, γνωστή ως «Μονή Γωνιάς», λόγω της θέσης της στο δυτικό άκρο του κόλπου. Το μοναστήρι έχει μεγάλη ιστορία που φτάνει στον 9ο αιώνα, οπότε και ιδρύθηκε. Στη σημερινή του θέση βρίσκεται από τις αρχές του 17ου αιώνα, όταν οι μοναχοί για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκαν εδώ. Το μοναστήρι ήταν πάντα εστία αντίστασης σε όλους τους κατακτητές της Κρήτης. Γι΄ αυτό το λόγο έχει καταστραφεί πολλές φορές. Κοντά στο μοναστήρι έχει δημιουργηθεί η Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης, ένα πολύ σπουδαίο ορθόδοξο εκκλησιαστικό ίδρυμα.

Τέλος, 23 χιλιόμετρα στα Βόρεια βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Δίκτυννας, χώρος ιερός αφιερωμένος στην Αρτέμη Βριτομάρτιδα, που άκμασε κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Στο χώρο φτάνει κανείς μέσω ενός δύσκολου χωματόδρομου που αρχίζει από το χωριό Ροδοπός.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις οργανώνονται το καλοκαίρι από τις Δημοτικές αρχές.

Στο σπήλαιο Άγιος Ιωάννης ο Ερημίτης, κοντά στο χωριό Μαραθοκέφαλα την παραμονή των Χριστουγέννων γίνεται αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού.

Επίσης στο σπήλαιο αυτό γίνεται μεγάλο πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

Την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου εορτάζεται η συγκομιδή των καρπών στην εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ κοντά στο χωριό Επισκοπή. Οι αγρότες φέρνουν τα προϊόντα τους στην εκκλησία για να πάρουν την ευλογία του Αρχάγγελου και να εξασφαλίσουν μια καλή σοδειά.

Επίσης γίνονται ακόμα τρία πανηγύρια. Τον Δεκαπενταύγουστο για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μονή Γωνιάς, στις 29 Αυγούστου στον τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο στην Γκιώνα και στις 14 Σεπτεμβρίου στον Ταυρονίτη για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Πολλά ξενοδοχεία, στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια διατίθενται για τους τουρίστες. Φαγητό και ποτό προσφέρεται άφθονο στις παραλιακές ταβέρνες και καφενεία, ένα εξαιρετικά γραφικό μέρος για φαγητό, ειδικά τις καλοκαιρινές νύχτες με πανσέληνο.

Διαθέτει καλή συγκοινωνία με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων των ΚΤΕΛ. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί από τα Χανιά ή το Καστέλι, ή ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. 
Το νησί της Κρήτης   Greekislands.com   Διαμονή σε: