Greekislands.com - Greekhotel.com
www.TravelAgenciesinGreece.com | Travel Agencies in Greece www.SpaServicesinGreece.com | Spa in Greece www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στo Ηράκλειο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στo Ηράκλειο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Κρήτη » Νομός Ηρακλείου » Πόλη του Ηρακλείου » H Πόλη του Ηρακλείου
Greek version availableEnglish version available
Heraklion Crete Ξενοδοχεία στο Ηράκλειο
Δωμάτια στο Ηράκλειο
Στούντιο στο Ηράκλειο
Σουίτες στο Ηράκλειο
Διαμερίσματα στο Ηράκλειο
Οικογενειακά Δωμάτια στο Ηράκλειο
Bungalows στο Ηράκλειο
Το Ηράκλειο στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Γιατί Ηράκλειο?
Γενικές Πληροφορίες
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Ηράκλειο
Wallpapers από Ηράκλειο
Αξιοθέατα στο Ηράκλειο
 Video Clip από Ηράκλειο
 PDF οδηγός για το Ηράκλειο: En | Gr
Virtual Tour Ηρακλείου
Ξενοδοχεία στο Ηράκλειο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στην Πόλη του Ηρακλείου
Η Πόλη του Ηρακλείου στους χάρτες Google
Η Πόλη του Ηρακλείου στο χάρτη
Η Πόλη του Ηρακλείου
Αξιοθέατα στην Πόλη του Ηρακλείου
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Τα χωριά του Ηρακλείου

H Πόλη του Ηρακλείου

Η πόλη του Ηρακλείου βρίσκεται στη βορινή πλευρά του νησιού, σχεδόν στο κέντρο της Κρήτης και στα δυτικά του νομού. Είναι η πρωτεύουσα του νομού με σχεδόν 140.000 μόνιμους κατοίκους και πολλούς φοιτητές, περισσότερους από 15.000, καθώς είναι έδρα πολλών σχολών, κυρίως Θετικών σπουδών και Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Το Ηράκλειο είναι μια ωραία, μεγάλη και πολύ ζωντανή πόλη. Επειδή είναι το διοικητικό και οικονομικό κέντρο του νομού, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, προσφέρει κάθε είδους διευκόλυνση που θα ανέμενε και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης από μια σύγχρονη και μοντέρνα μεγάλη πόλη: τράπεζες και άλλες χρηματοοικονομικές εργασίες, ταξιδιωτικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και κάθε είδους καταστήματα τροφίμων και ποτών, καθώς και ένδυσης και υπόδησης, εξοπλισμού σπιτιού και φυσικά αναμνηστικών δώρων. Και για την περίπτωση προβλημάτων υγείας των επισκεπτών, φυσικά διαθέτει δύο νοσοκομεία και κλινικές, ιδιωτικά ιατρεία και πολλά φαρμακεία που διαθέτουν τόσο διάφορα είδη φαρμάκων, όσο και πολλά προϊόντα αισθητικής και σωματικής υγιεινής.    
Mεγέθυνση φωτογραφίας
click to enlarge click to enlarge click to enlarge

Το Ηράκλειο είναι ένας από τους μεγάλους πόλους έλξης τουριστών, Ελλήνων και ξένων, με κυριότερο λόγο την Κνωσό και τα κοντινά τουριστικά θέρετρα. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις για διαμονή στο κέντρο της πόλης, στις κοντινές παραλίες, στα προάστια και στα γειτονικά χωριά και θέρετρα. Διαθέτει πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, πολυτελή στούντιο, επιπλωμένα δωμάτια για ενοικίαση με όλες τις ανέσεις, ακόμα και μικρά ή μεγαλύτερα διαμερίσματα για μακροχρόνια μίσθωση, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη των επισκεπτών.

Όπως και σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κρήτης το καλό φαγητό και κυρίως το δυνατό ποτό είναι άφθονα και εκλεκτά. Μπορεί κανείς να βρει παντού πολυάριθμες ταβέρνες, παραδοσιακές και σύγχρονες, μοντέρνα εστιατόρια για κάθε γεύση, φαστφουντάδικα γνωστών αλυσίδων εστίασης, ελληνικών και διεθνών, για πρόχειρο, αλλά καλό φαγητό, καφενεία και καφετέριες, μπαρ και όποιο άλλο τέτοιου είδους μαγαζί. Στους ντόπιους αρέσει πολύ το καλό φαγητό και το δυνατό ποτό και συνηθίζουν πολύ να διασκεδάζουν όπως οι αρχαίοι έλληνες στα συμπόσια, τρωγοπίνοντας, τραγουδώντας και λογομαχώντας με τους φίλους τους.

click to enlarge click to enlarge click to enlarge

Για όσους επιθυμούν περισσότερο δυνατή και έντονη διασκέδαση διαθέτει πάρα πολλά μπαρ, κλαμπ, μουσικές αίθουσες και ταβέρνες και αρκετές ντισκοτέκ με ελληνική μουσική, παραδοσιακή και σύγχρονη, αλλά και με διεθνές ρεπερτόριο. Η νυκτερινή ζωή στο Ηράκλειο είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ο επισκέπτης μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι δεν θα βαρεθεί ποτέ και, αν θέλει, θα διασκεδάσει μέχρι και την ανατολή του ήλιου.

Υπάρχουν κινηματογράφοι για κάθε αισθητική, θέατρο, αίθουσες τέχνης, πολιτιστικά κέντρα και το Πανεπιστήμιο που προσφέρει εκτός από τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές δραστηριότητές του και πολλά στον πολιτισμό του τόπου.
Το νησί της Κρήτης   Greekislands.com   Διαμονή σε: