Greekislands.com - Greekhotel.com
www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.WeddingsinGreece.com | Wedding services in Greece www.SpaServicesinGreece.com | Spa in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στο Λασίθι. Το site όπου οι ξενοδόχοι στο Λασίθι συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Κρήτη » Νομός Λασιθίου » Χωριά στο Λασίθι » Άγιος Νικόλαος
Greek version availableEnglish version available
Lasithi Crete island Ξενοδοχεία στο Λασίθι
Lasithi Crete island Δωμάτια στο Λασίθι
Lasithi Crete island Στούντιο στο Λασίθι
Lasithi Crete island Σουίτες στο Λασίθι
Lasithi Crete island Διαμερίσματα στο Λασίθι
Lasithi Crete island Βίλλες στο Λασίθι
Lasithi Crete island Οικογενειακά Δωμάτια στο Λασίθι
Lasithi Crete island Bungalows στο Λασίθι
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
To Λασίθι στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Γιατί Λασίθι?
Γενικές Πληροφορίες
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Λασίθι
Wallpapers από Λασίθι
Αξιοθέατα στο Λασίθι
 Video Clip από Λασίθι
 PDF οδηγός για το Λασίθι: En | Gr
Virtual Tour Λασιθίου
Ξενοδοχεία στo Λασίθι: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στον Αγιο Νικόλαο
Ο Αγιος Νικόλαος στους χάρτες Google
Ο Αγιος Νικόλαος στο χάρτη
Η πόλη του Αγίου Νικολάου
Αξιοθέατα στον Αγιο Νικόλαο
Φωτογραφίες
Η παραλία του Αγίου Νικολάου
Πανοράματα
Τα χωριά του Λασιθίου

Άγιος Νικόλαος, Λασίθι Greece

Ο Άγιος Νικόλαος, η πρωτεύουσα του νομού, βρίσκεται 67 χιλιόμετρα Ανατολικά από το Ηράκλειο, στο Δυτικό τμήμα του νομού και στη δυτική ακτή του κόλπου του Μιράμπελου. Έχει περίπου 11.000 μόνιμους κατοίκους.

Η σημερινή πόλη του Αγίου Νικολάου φέρεται να κατέχει τη θέση της αρχαίας δωρικής πόλης Λατους προς Καμάραν, η οποία ήταν το επίνειο της ονομαστής δωρικής πόλης Λατούς της Ετέρας που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κριτσά και άκμασε την πρώτη χιλιετία π.Χ. Στους Ρωμαϊκούς και Βυζαντινούς χρόνους, την εποχή της Ενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας και μετά την ένωση με την Ελλάδα ακολούθησε την τύχη της υπόλοιπης Κρήτης.

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Η πόλη με έντονη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια διαθέτει σημαντικό αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων όλων των κατηγοριών και μπορεί ακόμα και τους μήνες της αιχμής της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Διαθέτει μεγάλο αριθμό από ταβέρνες, εστιατόρια, φαστ φούντ, καφενεία, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης με μουσική, κυρίως στις πολλές και όμορφες παραλίες της πόλης. Η ψυχαγωγία και η διασκέδαση είναι «ενδημική» στη πόλη και οι νέοι βρίσκουν πάντα ότι ζητούν από ένα καλοκαιρινό προορισμό διακοπών.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στις παραλίες της πόλης, αλλά και στις κοντινές έξω από αυτήν. Στη Δημοτική παραλία, στο λιμανάκι (Κιτροπλατεία), στο Αμμούδι, στα Χαβάνια, στον Αλμυρό, στην Αμμουδάρα και σε άλλες όμορφες οργανωμένες παραλίες με καθαρή θάλασσα και πολλές ανέσεις.

μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Όλο το χρόνο πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις οργανώνονται με κυριότερες τις εκδηλώσεις «Λατώ» που διαρκούν όλο το χρόνο με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, ελληνικά και ξένα, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις παραδοσιακής χειροτεχνίας και άλλες. Την Πρωτοχρονιά ο ερχομός του καινούριου χρόνου γιορτάζεται με ένα πρωτότυπο τρόπο σε δυο καράβια που το ένα έρχεται και το άλλο φεύγει. Την Ανάσταση αναβιώνει ένα πανάρχαιο ελληνικό έθιμο με το κάψιμο του Ιούδα στο κέντρο της Λίμνης. Ακόμα οργανώνονται πανηγύρια την γιορτή της Ανάληψης στον Αλμυρό και των Αγίων Πάντων στο ομώνυμο νησάκι. Τέλος στις 6 Δεκεμβρίου γιορτάζεται ο πολιούχος Άγιος του Αγίου Νικολάου.

Η πρόσβαση στη πόλη του Αγίου Νικολάου και σε όλο τον νομό διεξάγεται κυρίως με μεγάλα και γρήγορα φεριμπότ από τον Πειραιά και με αεροπλάνο μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ηρακλείου. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από τον Πειραιά, όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι και τις γιορτές τα δρομολόγια πυκνώνουν ανάλογα με τις ανάγκες. Τα πλοία της γραμμής ξεκινούν από τον Πειραιά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ και μετά από 6-12 ώρες (εξαρτάται από το είδος του πλοίου και την επιχειρησιακή του ταχύτητα), φτάνουν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Επίσης από Θεσσαλονίκη διεξάγεται καθημερινά συγκοινωνία με λεωφορείο μέχρι τον Πειραιά και μετά με το φεριμπότ μέσω του Ηρακλείου.
μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Τακτικά δρομολόγια εκτελούνται στις γραμμές Αγιος Νικόλαος-Σητεία-Δωδεκάνησα (Κάρπαθος, Κάσος, Ρόδος, Χάλκη) και Κυκλάδες (Μήλος).

Ο Άγιος Νικόλαος διαθέτει μαρίνα και εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό, τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα και νερό και την εξυπηρέτηση μικρών ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Αεροπορική σύνδεση υπάρχει με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πρέβεζα (Άκτιο) από το αεροδρόμιο της Σητείας και με Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω του Ηρακλείου.

Ο Άγιος Νικόλαος συνδέεται οδικώς με τις τρεις άλλες πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης με την Νέα Εθνική Οδό που εκτείνεται μέχρι τα Χανιά και τελειώνει στο Καστέλι (Κίσσαμος).
Το νησί της Κρήτης   Greekislands.com   Διαμονή σε: