Greekislands.com - Greekhotel.com
Greece holiday, Greece accommodation, Villa greece and Greek island cruise
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Νάξο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Νάξο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Κυκλάδες » Νάξος » Χωριά στη Νάξο » Η πόλη της Νάξου, ή Χώρα Νάξου
Greek version availableEnglish version available
Naxos island Ξενοδοχεία στη Νάξο
Naxos Villas Δωματια στη Νάξο
Naxos Villas Σουίτες στη Νάξο
Naxos Villas Στούντιο στη Νάξο
Naxos Villas Διαμερίσματα στη Νάξο
Naxos Villas Οικογενειακά Δωματια στη Νάξο
Naxos Villas Junior Σουίτες στη Νάξο
Naxos Villas Μήνας του Μέλιτος στη Νάξο
Naxos Villas Μεζονέτες στη Νάξο
Η Νάξος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Νάξος?
Γενικές Πληροφορίες
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Νάξο
Wallpapers από Νάξο
Αξιοθέατα στη Νάξο
 Video Clip από Νάξο
 PDF οδηγός για τη Νάξο: En | Gr
Virtual Tour Νάξου
Ξενοδοχεία στη Νάξο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στην Πόλη της Νάξου (Χώρα)
Η Πόλη της Νάξου στους χάρτες Google
Η Πόλη της Νάξου στο χάρτη
Η Πόλη της Νάξου (Χώρα)
Φωτογραφίες
Slide Show από την Πόλη της Νάξου
Πανοράματα
Τα χωριά της Νάξου

Η πόλη της Νάξου, ή Χώρα Νάξου

Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού. Βρίσκεται στο κέντρο περίπου της δυτικής ακτής και κοντά στο αεροδρόμιο. Πρόκειται για μια μικρή πόλη με 7.000 περίπου κατοίκους, με σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες, αλλά και αξιόλογο πολεοδομικό, αρχιτεκτονικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για διαμονή, τόσο μέσα στην ίδια την πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή με τις δημοφιλείς και καλά οργανωμένες παραλίες. Επίσης η πόλη διαθέτει μια σημαντική αγορά για αναμνηστικά, αλλά και σημαντικά τοπικά προϊόντα, κυρίως γεωργικά και κτηνοτροφικά. Οι λύσεις για καλό φαγητό καλύπτουν όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις και είναι πολυάριθμες. Και φυσικά, έχετε άφθονες δυνατότητες για διασκέδαση σε μπαρ, κλαμπ και ταβέρνες με μουσική.
Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Η πόλη διαθέτει πολλά αξιοθέατα, αλλά το σημαντικότερο είναι ο κεντρικός μεσαιωνικός οικισμός πάνω στον λόφο, που ταυτόχρονα αποτελεί και το κάστρο της μεσαιωνικής πόλης. Το κάστρο κτίστηκε τον 13ο αιώνα από τον κυρίαρχο του νησιού Μάρκο Σανούδο από υλικά της αρχαίας Νάξου. Σήμερα σώζονται δύο από τις τρεις αρχικές πύλες του, η «Τρανή» και το «Παραπόρτι» και ένας πύργος, από τους 12 που είχε αρχικά. Εξίσου σημαντικό είναι και το εσωτερικό του κάστρου με τα παλιά καλοδιατηρημένα στενά καλντερίμια, τα παλιά βενετσιάνικα αρχοντικά με εντοιχισμένα οικόσημα, το παλάτι του Σανούδου, τη σχολή των Ουρσουλινών, τον Μητροπολιτικό Ναό και την κατοικία του Επισκόπου των Καθολικών και πολλά ακόμα κτίσματα.

μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Αυτό όμως που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι η Πορτάρα, ένα επιβλητικό μαρμάρινο θύρωμα από τον μεγαλοπρεπή ναό του Δηλίου Απόλλωνα που υπήρχε στην θέση Παλάτια, ένα μικρό νησάκι στα βόρεια της Χώρας που συνδέεται με το υπόλοιπο νησί με μια στενή λωρίδα γης. Ο ναός άρχισε να κατασκευάζεται τον 6ο π.Χ. αιώνα και δεν τελείωσε ποτέ. Η θέση του συνδέεται και με τον μύθο της Αριάδνης.

Στη βόλτα που πρέπει να κάνετε σε ολόκληρη την πόλη θα δείτε πολλές εκκλησίες, όπως τον Ναό της Παναγίας της Βλαχερνιώτισσας με αξιόλογο εκκλησιαστικό διάκοσμο και δυο μεταβυζαντινές εικόνες κάποιου μαθητή του Θεοτοκόπουλου, τον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής με το ωραίο τέμπλο σκαλισμένο σε πανέμορφο ναξιώτικο μάρμαρο και το ναΐσκο της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο λιμάνι.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Αξιόλογο είναι το κτίριο του Δημαρχείου όπου εκτός των άλλων στεγάζονται η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Θέατρο, η Φιλαρμονική και άλλα πνευματικά ιδρύματα.

Κοντά στην πόλη, σε απόσταση 3 χιλιόμετρα βορειοανατολικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου με ενδιαφέροντα εκκλησιαστικό διάκοσμο. Πάνω από την μονή, κτισμένο σε ένα βράχο υπάρχει το «Θεολογάκι», ένας μικρός ναός αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο.

Σημαντικά είναι και τα μουσεία της πόλης, με κυριότερο το Αρχαιολογικό, όπου εκτίθενται ευρήματα που ξεκινούν από την Νεολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι την Πρωτοχριστιανική εποχή, καθώς επίσης και το Μουσείο της Μητρόπολης, που στεγάζει τα ευρήματα που προέρχονται από επιτόπια έρευνα. Θα δείτε αξιόλογα ευρήματα της Μυκηναϊκής εποχής και τάφους των γεωμετρικών χρόνων.
μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Για το κολύμπι σας μπορείτε να μεταβείτε στην πανέμορφη και γραφική παραλία του Αγίου Γεωργίου με την ωραία αμμουδιά και που οφείλει το όνομά της στο κοντινό εκκλησάκι του Αγίου.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στην πόλη τόσο στις Απόκριες, όσο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα «Διονύσια». Επίσης, πολλούς επισκέπτες προσελκύει και η γιορτή του κρασιού που λαμβάνει χώρα κατά τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, την εποχή δηλαδή του τρύγου. Ακόμα στις 14 Ιουλίου γιορτάζεται με μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι ο Άγιος Νικόδημος, ένα γεγονός που προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο των ντόπιων πιστών, όσο και πολλών επισκεπτών.

Σε περιπτώσεις ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Υγείας και στα φαρμακεία της πόλης. Η Χώρα έχει επίσης Αστυνομικό τμήμα, Λιμεναρχείο και φυσικά Ταχυδρομείο.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Η πρόσβαση στην πόλη γίνεται ακτοπλοϊκώς από ολόκληρο σχεδόν το Αιγαίο και αεροπορικώς από την Αθήνα, αλλά και με πτήσεις τσάρτερ από πολλές χώρες της Ευρώπης. Η Χώρα συνδέεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων με τα κυριότερα χωριά της ενδοχώρας και τους πολλούς κοσμοπολίτικους οικισμούς της ακτής. Υπάρχουν επίσης ταξί.

Το νησί της Νάξου   Greekislands.com   Διαμονή σε: