Greekislands.com - Greekhotel.com
www.rentacaringreece.com | Drive your way through Greece On Line Reservations & Maximum Security - Click Here www.greekmarble.com | The GreekMarble internet directory
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Νάξο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Νάξο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Κυκλάδες » Νάξος » Γιατί Νάξος;
Greek version availableEnglish version available
Naxos island Ξενοδοχεία στη Νάξο
Naxos Villas Δωματια στη Νάξο
Naxos Villas Σουίτες στη Νάξο
Naxos Villas Στούντιο στη Νάξο
Naxos Villas Διαμερίσματα στη Νάξο
Naxos Villas Οικογενειακά Δωματια στη Νάξο
Naxos Villas Junior Σουίτες στη Νάξο
Naxos Villas Μήνας του Μέλιτος στη Νάξο
Naxos Villas Μεζονέτες στη Νάξο
Η Νάξος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Νάξος?
Γενικές Πληροφορίες
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Νάξο
Wallpapers από Νάξο
Αξιοθέατα στη Νάξο
 Video Clip από Νάξο
 PDF οδηγός για τη Νάξο: En | Gr
Virtual Tour Νάξου
Ξενοδοχεία στη Νάξο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 

Γιατί Νάξος;

μεγέθυνση φωτογραφίας
 
μεγέθυνση φωτογραφίας
 
μεγέθυνση φωτογραφίας
 

... Επειδή έχει πεντακάθαρες, μεγάλες και σχετικά ήσυχες παραλίες με υπέροχη αμμουδιά, αρκετές με καλή οργάνωση, αλλά ταυτόχρονα και νεανικό χαρακτήρα, κατάλληλες για ασφαλές κολύμπι, ήσυχη ηλιοθεραπεία και έντονο παιχνίδι στην άμμο, ή το κύμα.

... Επειδή η «Πορτάρα» μας καλωσορίζει μόλις πλησιάσουμε στο λιμάνι και μας θυμίζει ότι εδώ δεν υπάρχει μόνο άμμος, θάλασσα και διασκέδαση, αλλά και μια πανάρχαιη ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου.

... Επειδή το διατηρημένο κομμάτι του συστήματος μεταφοράς της σμύριδας από τα ορεινά ορυχεία στο λιμάνι της Μουτσούνας αποτελεί από μόνο του ένα μνημείο της βιομηχανικής εποχής που έχει περάσει πλέον για το νησί, αλλά που προσφέρει ακόμα γνώση και ομορφιά.

... Επειδή, αν ακολουθήσετε το δαιδαλώδες δίκτυο μονοπατιών στο εσωτερικό του νησιού, θα δείτε ότι και εδώ η πεζοπορία αξίζει όσο και η κολύμβηση στην πανέμορφη θάλασσα του τόπου.

... Επειδή εδώ, σε αυτόν τον μυθικό τόπο, γνώρισε ο θεός Διόνυσος την όμορφη πριγκηποπούλα Αριάδνη που την είχε εγκαταλείψει ο Θησέας και μέθυσε, όχι με το κρασί του αυτή τη φορά, αλλά με την ομορφιά της και την πήρε γυναίκα του.

... Επειδή η ατμόσφαιρα και η ζωή στα γραφικά χωριά και κεφαλοχώρια της ενδοχώρας μας πάνε πίσω στο χρόνο και μας φέρνουν σε μια εποχή μακρινή για μας και τους φίλους μας, αλλά πολύ κοντινή και καθημερινή για τους ντόπιους.

... Επειδή θα μπορέσετε να δείτε σε διάφορα σημεία του νησιού τους ημίεργους Κούρους ριγμένους στο έδαφος, μοναδικό προνόμιο για τον επισκέπτη του νησιού που λες και παρακολουθεί μια ημέρα του επιδέξιου τεχνίτη που σμιλεύει τώρα το περίτεχνο άγαλμα.

... Επειδή ο τόπος αυτός έχει συνεχή ιστορία που χάνεται στα βάθη, όχι των αιώνων, αλλά των πολλών χιλιετιών, γεγονός που μπολιάζει τους κατοίκους του νησιού με τέτοια χαρακτηριστικά που σπάνια τα συναντάς σε άλλο τόπο και τους επιτρέπει να αντιμετωπίζουν με σταθερότητα και κουράγιο, αλλά και με χαρά και τραγούδι τις δυσκολίες της ζωής.

... Επειδή οι περίφημοι αρχαίοι τεχνίτες του μαρμάρου που σμίλευσαν τα αγάλματα του ιερού της Δήλου βρήκαν πολλούς άξιους αντικαταστάτες τους και στους δικούς μας χρόνους και μας έδωσαν πολλούς σύγχρονους τεχνίτες που μετατρέπουν με περισσή δεξιοτεχνία την πανέμορφη πέτρα σε υπέροχες καλλιτεχνικές μορφές.

... Επειδή έχει καλές υποδομές που προσφέρουν ανέσεις και ευκολίες στον επισκέπτη και του μετατρέπουν μερικές ημέρες διασκέδασης και διακοπών σε αξέχαστο μάθημα φυσικής ιστορίας, αισθητικής απόλαυσης και γνώσεων.

... Επειδή στις πολυάριθμες παραθαλάσσιες γραφικές ταβέρνες, αλλά και σ' αυτές του εσωτερικού του νησιού, μπορείτε να γευτείτε τα εκλεκτά πιάτα της τοπικής κουζίνας που όλα τους τα συστατικά τα βγάζει ο ευλογημένος αυτός τόπος, από το λάδι, την πατάτα και τα σαλατικά, έως το κρέας, το τυρί και το κρασί, από το μέλι και το αλεύρι για τα περίφημα γλυκά του, έως τα πεντανόστιμα φρούτα που τα τρως φρέσκα, ή σαν γλυκό του κουταλιού, φημισμένο σε όλη την Ευρώπη.

Το νησί της Νάξου   Greekislands.com   Διαμονή σε: