Greekislands.com - Greekhotel.com
www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.TravelAgenciesinGreece.com | Travel Agencies in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στην Πάρο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στην Πάρο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Κυκλάδες » Πάρος » Χωριά στην Πάρο » Παροικιά, ή Χώρα
Greek version availableEnglish version available
Mykonos island Ξενοδοχεία στην Πάρο
Mykonos island Δωμάτια στην Πάρο
Mykonos island Σουίτες στην Πάρο
Mykonos island Στούντιο στην Πάρο
mykonos hotel
mykonos island
Mykonos island Διαμερίσματα στην Πάρο
Mykonos island Βίλλες στην Πάρο
Mykonos island Junior Σουίτες στην Πάρο
Mykonos island Οικογενειακά Δωμάτια στην Πάρο
mykonos hotel
mykonos island
Mykonos island Μήνας του Μέλιτος στην Πάρο
Mykonos island Μεζονέτες στην Πάρο
Mykonos island Bungalows στην Πάρο
Η Πάρος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Πάρος?
Γενικές Πληροφορίες
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Πάρο
Wallpapers από Πάρο
Αξιοθέατα στην Πάρο
 Video Clip από Πάρο
 PDF οδηγός για την Πάρο:En | Gr
Virtual Tour Πάρου
Ξενοδοχεία στην Πάρο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στην Παροικιά
Η Παροικιά στους χάρτες Google
Η Παροικιά στο χάρτη
Η Παροικιά
Αξιοθέατα
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από την Παροικιά
Τα χωριά της Πάρου

Παροικιά, ή Χώρα, Πάρος

Η Παροικιά, η Χώρα για τους ντόπιους, είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού και βρίσκεται στην θέση της αρχαίας πόλης της Πάρου στα μέσα περίπου της δυτικής ακτής, μέσα σε έναν μεγάλο και ασφαλή όρμο. Κατοικείται από περίπου 5.000 μόνιμους κατοίκους και αποτελεί το οικονομικό και διοικητικό κέντρο του νησιού. Το όνομα της πόλης ανάγεται στους βυζαντινούς χρόνους τότε που οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού ήταν «πάροικοι», δηλαδή κολίγοι στον ναό της Εκατονταπυλιανής, οπότε το αρχαίο όνομα της πόλης μετασχηματίστηκε σε Παροικιά. Η πόλη εκτείνεται από την θάλασσα μέχρι τον χαμηλό λόφο στην κορυφή του οποίου διακρίνουμε την Μονή των Αγίων Αναργύρων.

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι μια εξελιγμένη πόλη με καλές τουριστικές, διοικητικές και οικονομικές υποδομές και προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους πολυπληθείς επισκέπτες του. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διαμονή και ο επισκέπτης έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις επιθυμίες. Φυσικά λόγω των πολλών επισκεπτών, ιδιαίτερα τον Αύγουστο, αλλά και το Πάσχα και τους άλλους μήνες του καλοκαιριού, καλό θα ήταν οι επισκέπτες να κλείνουν έγκαιρα ξενοδοχείο. Παντού στην πόλη θα συναντήσετε ψαροταβέρνες και παραδοσιακά εστιατόρια, ουζερί και μπαρ, μεζεδοπωλεία και καφενεία, όπου και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης θα βρει αυτό που θέλει, διαλέγοντας από μια τεράστια ποικιλία πιάτων, τόσο της φημισμένης ντόπιας κουζίνας, όσο και της παραδοσιακής ελληνικής, ή και της σύγχρονης ευρωπαϊκής. Στον παραλιακό δρόμο και στα στενοσόκακα γύρω από το κάστρο βρίσκεται η εμπορική ζώνη της πόλης με μαγαζιά κάθε είδους που προσφέρουν εμπορεύματα και υπηρεσίες. Εδώ θα βρείτε εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, όλες τις τράπεζες, ταχυδρομικές υπηρεσίες, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ιντερνέτ καφέ, φαρμακεία και εν γένει μαγαζιά που παρέχουν κάθε υπηρεσία που αναζητά ο επισκέπτης. Και φυσικά, μόλις πέσει ο ήλιος, αρχίζει η νυκτερινή ζωή της πόλης: χιλιάδες επισκέπτες, και όχι μόνο νέοι, ξεχύνονται στα πολλά μπαρ με την δυνατή, ή απαλή μουσική, τα καφέ, τα χορευτικά κέντρα με την ζωντανή μουσική και η διασκέδαση κρατάει μέχρι το πρωί.

μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Από την Παροικιά μπορούμε να πάμε για κολύμπι σε πολλές κοντινές, ή πιο μακρινές παραλίες, κοσμοπολίτικες, ή ήσυχες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι όμορφες, οργανωμένες και αρκετές από αυτές γραφικές, αλλά όλες έχουν καθαρά νερά και ωραία αμμουδιά. Στις παραλίες μπορούμε να μεταβούμε είτε με όχημα, είτε με τα εκδρομικά καραβάκια που καθημερινά μεταφέρουν εκατοντάδες επισκέπτες στις παραλίες αυτές.

Τους καλοκαιρινούς μήνες οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και τον Δεκαπενταύγουστο το μεγάλο Πανηγύρι της Παναγίας που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και πολλούς ξένους. Επίσης την 1η Ιουλίου οργανώνεται το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στην ομώνυμη μονή της πόλης, ενώ στο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη και της Ανάληψης γίνεται την ημέρα της μεγάλης γιορτής της Ανάληψης πανηγύρι.

μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Η πρόσβαση στην πόλη και το νησί γίνεται κυρίως με το πλοίο, με τακτικά και πυκνά δρομολόγια, κυρίως το καλοκαίρι από τον Πειραιά. Εκτός από τα νησιά της γραμμής, το νησί συνδέεται επίσης ακτοπλοϊκά και με άλλα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Από το Διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας υπάρχει καθημερινά μία τουλάχιστον πτήση προς την Πάρο. Επίσης εύκολη είναι η πρόσβαση στην Παροικιά με δικό σας, ή μισθωμένο σκάφος, οπότε μπορείτε να δέσετε και να ανεφοδιαστείτε στο λιμάνι.

Το νησί της Πάρου   Greekislands.com   Διαμονή σε: