Greekislands.com - Greekhotel.com
www.WeddingsinGreece.com | Wedding services in Greece On Line Reservations & Maximum Security - Click Here www.SpaServicesinGreece.com | Spa in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Σίφνο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Σίφνο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Κυκλάδες » Σίφνος » Χωριά στη Σίφνο » Απολλωνία
Greek version availableEnglish version available
Δωμάτια στη Σίφνο
Στούντιο στη Σίφνο
Σουίτες στη Σίφνο
Διαμερίσματα στη Σίφνο
Βίλλες στη Σίφνο
Μεζονέτες στη Σίφνο
Η Σίφνος στους χάρτες Google
Η Σίφνος στο χάρτη
Γιατί Σίφνος?
Γενικές Πληροφορίες
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Σίφνο
Wallpapers από Σίφνο
 Video Clip από Σίφνο
 PDF οδηγός για τη Σίφνο : En | Gr
Virtual Tour Σίφνου
Ξενοδοχεία στη Σίφνο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στην Απολλωνία
Η Απολλωνία στους χάρτες Google
Η Απολλωνία στο χάρτη
Η Απολλωνία
Φωτογραφίες
Τα χωριά της Σίφνου

Απολλωνία, Σίφνος

Η Απολλωνία είναι η πρωτεύουσα της Σίφνου και είναι ένα μεσόγειο χωριό χτισμένο στις ομαλές πλαγιές τριών μικρών λόφων στο κέντρο περίπου του νησιού και σε απόσταση 6 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το λιμάνι, τις Καμάρες. Αποτελεί την έδρα του μοναδικού δήμου που περιλαμβάνει όλο το νησί, του Δήμου Σιφνίων . Το όνομά της το οφείλει στην αντίστοιχη αρχαία πόλη που ήταν αφιερωμένη στην λατρεία του θεού του Ήλιου, του Απόλλωνα. Κατοικείται από 1000 περίπου κατοίκους που οι περισσότεροι ασχολούνται με τον τουρισμό και την γεωργία.

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Σήμερα αποτελεί το διοικητικό, οικονομικό και πνευματικό κέντρο όλου του νησιού. Στον οικισμό θα βρείτε ότι χρειάζεται ένας επισκέπτης, δηλαδή πρακτορεία ταξιδίων που πρακτορεύουν όλα τα πλοία που προσεγγίζουν το νησί, αρκετά τουριστικά γραφεία, περίπτερο και πρακτορείο τύπου, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, πολλά καταστήματα, όπως βιβλιοχαρτοπωλεία, τουριστικά μαγαζιά με αναμνηστικά και είδη δώρων, τράπεζες, ταχυδρομικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες και πρατήρια βενζίνης.

Ο οικισμός διαθέτει αρκετές δυνατότητες για ολιγοήμερη, ή μεγαλύτερη διαμονή και το φαγητό εδώ είναι πολύ καλό. Μην ξεχνάμε ότι η Σίφνος είναι η πατρίδα πολλών φημισμένων μαγείρων. Δοκιμάστε λοιπόν την φημισμένη Σιφναίικη κουζίνα με τα πολλά και πεντανόστιμα πιάτα. Αλλά μην περιοριστείτε στο καλό φαγητό. Εξίσου ωραία γλυκά κάθε είδους θα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία και τα καφενεία του χωριού.
μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Αν θέλετε μπορείτε να περπατήσετε μέσα στα στενοσόκακα με το πλακόστρωτο, να ψωνίσετε στα μαγαζιά και να θαυμάσετε τα αξιοθέατα της περιοχής. Ως τα πλέον ενδιαφέροντα μπορούμε να αναφέρουμε το καλό Λαογραφικό Μουσείο, όπου εκθέτονται πολλά αντικείμενα, εργαλεία, έπιπλα και σκεύη της καθημερινής ζωής της παλιάς Σίφνου, τα παλαιά σχολεία του Αγίου Αρτεμίου, το διατηρημένο καθολικό της παλιάς μικρής Μονής του Αγίου Αρτεμίου, αρκετές εκκλησίες με εξαιρετικά αξιόλογα δείγματα λαϊκής αγιογραφίας και εξαιρετικής τέχνης τέμπλα, όπως επίσης και πολλές προτομές που τιμούν τα τέκνα του νησιού που το δόξασαν σε όλη την Ελλάδα και τα πέρατα του κόσμου.

Ψηλότερα στο όρος του Προφήτη Ηλία βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι που είναι ονομαστό από τα παλιά χρόνια ως κέντρο ανάπτυξης και καλλιέργειας της αγιογραφίας. Από εδώ πάνω θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την εντυπωσιακή και επιβλητική θέα ολόκληρου του νησιού και της θάλασσας.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Υπάρχουν και άλλα μοναστήρια που είναι ερειπωμένα, όπως του Θεολόγου του Μουγκού που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο βορειοδυτικά του οικισμού, το μοναστήρι του Χρυσοστόμου σε απόσταση 4,5 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Απολλωνία. Στην αυλή του Μοναστηριού του Χρυσοστόμου μπορούμε να δούμε ένα γιγαντιαίο υπεραιωνόβιο φοίνικα, κάτω από τον οποίο, σύμφωνα με την ντόπια παράδοση, το 1653 οι κάτοικοι του νησιού επαναστάτησαν και ορκίστηκαν να πολεμήσουν για την απελευθέρωση του νησιού. Άλλα μοναστήρια είναι του Ταξιάρχη της Σκάφης με ορατά λείψανα αγιογραφιών στο χώρο του ιερού. Το μοναστήρι βρίσκεται τρία περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Απολλωνίας. Τέλος, ωραίο αξιοθέατο αποτελούν οι γραφικοί και όμορφοι περιστερώνες που είναι διάσπαρτοι σε όλη την περιοχή και προσφέρουν ένα ωραίο χαρακτηριστικό στον τόπο.

μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Τους καλοκαιρινούς μήνες κάθε χρόνο διοργανώνεται έκθεση αγγειοπλαστικής και εικαστικών τεχνών με το όνομα «Φυρόγια».

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να εξυπηρετηθείτε στα δυο φαρμακεία του οικισμού και στον αστυνομικό σταθμό.

Η πρόσβαση στο χωριό από το λιμάνι γίνεται εύκολα με λεωφορείο, ταξί, ή ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας
Το νησί της Σίφνου   Greekislands.com   Διαμονή σε: