Greekislands.com - Greekhotel.com
Greece holiday, Greece accommodation, Villa greece and Greek island cruise
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στην Κω. Το site όπου οι ξενοδόχοι στην Κω συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Κως » Πόλη της Κω » Αξιοθέατα στην πόλη της Κω
Greek version availableEnglish version available
Ξενοδοχεία στην Κω
Διαμερίσματα στην Κω
Σουίτες στην Κω
Δωμάτια στην Κω
Bungalows στην Κω
Η Κως στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Γιατί Κως?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Κω
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Κω
Wallpapers από Κω
Αξιοθέατα στην Κω
Κως: Βίντεο κλιπ
 PDF οδηγός για την Κω: En | Gr
Virtual Tour της Κω
Ξενοδοχεία στην Κω: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στην Πόλη της Κω
Η Πόλη της Κω στους χάρτες Google
Η Πόλη της Κω στο χάρτη
Η Πόλη της Κω
Αξιοθέατα στην Πόλη της Κω
Φωτογραφίες
Παραλίες στην Πόλη της Κω
Πανοράματα
Slide Show από την Πόλη της Κω

Αξιοθέατα στην πόλη της Κω

Τα αξιοθέατα που θα συναντήσετε στην πόλη είναι πολλά και σημαντικά. Νότια και Δυτικά από το σύγχρονο λιμάνι βρίσκονται συγκεντρωμένες οι περισσότερες αρχαιότητες της Κλασικής εποχής, των Ελληνιστικών χρόνων και της κυριαρχίας των Ρωμαίων.

Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας. Στις προθήκες του μπορείτε να θαυμάσετε ψηφιδωτά, γλυπτά και άλλα ευρήματα που σώζονται μέχρι σήμερα. Αν ακολουθήσουμε χρονολογικά την πορεία μας πρέπει να ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την Αρχαία Αγορά που, λόγω του μεγέθους της, θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες του αρχαίου κόσμου. Στο χώρο της, ανάμεσα στα υπόλοιπα, θα ξεχωρίσουμε τον δωρικό Ελληνιστικό ναό και τον Βωμό του θεού Διονύσου, το Αφροδίσιον ιερό, αφιερωμένο στην Αφροδίτη Πάνδημο και Ποντία (δίδυμοι δωρικοί ναοί), το ιερό του ήρωα Ηρακλή και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Γύρω από το λιμάνι μπορούμε να επισημάνουμε τα ίχνη από το τείχος που το προστάτευε και τη στοά του λιμανιού, κτίσματα που καταστράφηκαν στον μεγάλο σεισμό του 469 μ.Χ. και που στη θέση τους κτίστηκαν αργότερα παλιοχριστιανική βασιλική και βαπτιστήριο.

Στη δυτική πλευρά της πόλης μπορούμε να δούμε το ορθογωνίου σχήματος στάδιο, το ένα από τα τρία γυμνάσια της πόλης (το δυτικό), τα ρωμαϊκά λουτρά και την ίδιας εποχής βεσπασιανή, όπως επίσης και τις περίφημες ρωμαϊκές οικίες με τις πανέμορφες και φημισμένες ψηφιδωτές διακοσμήσεις των δαπέδων.

Φυσικά, αυτό που δεσπόζει σε κάθε περιήγηση στη πόλη είναι το Μεσαιωνικό κάστρο, ή Κάστρο της Νερατζιάς στην είσοδο του λιμανιού, που κτίστηκε στη θέση παλιότερου Βυζαντινού από τους Ιωαννίτες Ιππότες τον 14ο και τον 15ο αιώνα.

Εντύπωση μας κάνει ο μεγάλος αριθμός παλιών εκκλησιών που θα δούμε παντού στο δρόμο μας στη πόλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε την βασιλική του Αγίου Ιωάννη, τον Άγιο Αντώνιο, τον Άγιο Νικήτα τον Φτωχό, την Αγία Αικατερίνη, την Παναγία τη Συντριανή, την Παναγία την «Τσουκαλαριά», την Αγία Παρασκευή, την Παναγία Φανερωμένη και τον Άγιο Νικόλαο, που είναι και ο Πολιούχος άγιος.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Από τα μικρότερα, ή τα νεώτερα μνημεία, ξεχωρίζει η γέφυρα που συνδέει το Μεσαιωνικό κάστρο με τον «Πλάτανο του Ιπποκράτη», το γνωστό αρχαίο υπεραιωνόβιο δέντρο. Θα θαυμάσουμε την λεωφόρο των Φοινίκων, που θα μας θυμίσει εικόνες από παλιές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες της δεκαετίας του 1960 και θα περιηγηθούμε στην Δημοτική Αγορά στην Πλατεία της Ελευθερίας.

Ακόμα μπορούμε να δούμε την Πύλη του Φόρου που είναι ένα κομμάτι του τείχους του 14ου αιώνα, το τούρκικο Τζαμί του Γαζή Χασάν Πασά (18ος αιώνας) στην πλατεία της Λότζιας, το Τζαμί Ντεφεντάρ και άλλα μικρότερα κτίσματα της Οθωμανικής εποχής.

Ακόμη, θα θαυμάσουμε πολλά νεώτερα κτίρια, κυρίως της ιταλικής περιόδου, όπως το Διοικητήριο, το Δημαρχείο, το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Πνευματικό Κέντρο, τον εντυπωσιακό Κινηματογράφο «Ορφεύς» και το «Πανελλήνιο», όλα ωραία κτίρια που έχουν συντηρηθεί και ενσωματωθεί στη σύγχρονη ζωή της πόλης που την κοσμούν και προσελκύουν πολλούς επισκέπτες.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Θα χαρούμε την πλατεία της Αγίας Παρασκευής που είναι γεμάτη με μεγάλους φίκους, θα «χαζέψουμε» στους πολλούς γραφικούς πεζόδρομους με τα πολλά μαγαζιά, θα δούμε το σπίτι των Ιπποτών στο Λιμάνι.

Και, αν μας αρέσει το τραίνο, θα γυρίσουμε την πόλη και θα ξεναγηθούμε στις ομορφιές της με το τροχήλατο τραινάκι με το οποίο μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το φημισμένο Ασκληπιείο, ένα σημαντικό και ωραιότατο μνημειακό συγκρότημα που απέχει από το κέντρο της πόλης κοντά στα 3,5 χιλιόμετρα (Νοτιοδυτικά).
Το νησί της Κω   Greekislands.com   Διαμονή σε: