Greekislands.com - Greekhotel.com
Greece holiday, Greece accommodation, Villa greece and Greek island cruise
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στην Κω. Το site όπου οι ξενοδόχοι στην Κω συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Κως » Χωριά στην Κω » Η πόλη της Κω
Greek version availableEnglish version available
Ξενοδοχεία στην Κω
Διαμερίσματα στην Κω
Σουίτες στην Κω
Δωμάτια στην Κω
Bungalows στην Κω
Η Κως στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Γιατί Κως?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Κω
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Κω
Wallpapers από Κω
Αξιοθέατα στην Κω
Κως: Βίντεο κλιπ
 PDF οδηγός για την Κω: En | Gr
Virtual Tour της Κω
Ξενοδοχεία στην Κω: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στην Πόλη της Κω
Η Πόλη της Κω στους χάρτες Google
Η Πόλη της Κω στο χάρτη
Η Πόλη της Κω
Αξιοθέατα στην Πόλη της Κω
Φωτογραφίες
Παραλίες στην Πόλη της Κω
Πανοράματα
Slide Show από την Πόλη της Κω
Τα χωριά της Κω

Η πόλη της Κω, Κως

Η πόλη της Κω, η όμορφη πρωτεύουσα του νησιού, κτισμένη στην ανατολική ακτή του, βρίσκεται σε ένα πανέμορφο περιβάλλον σε μια κατάφυτη θέση. Η σημερινή σύγχρονη πόλη, με πληθυσμό 18.000 κατοίκους, βρίσκεται στη θέση της αρχαίας, που τα ερείπιά της βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας, σε κάθε μας βήμα. Παντού παρατηρούμε μια συνεχή αλληλοδιαδοχή μνημείων και κτισμάτων όλων των ιστορικών περιόδων, από την απώτατη αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Η σύγχρονη πόλη, με την ωραιότατη ρυμοτομία της, τις πολλές πλατείες και τους μεγάλους δρόμους, τα πανέμορφα συντηρημένα κτίρια του παρελθόντος και τα υπερσύγχρονα δημιουργήματα του παρόντος, αναδύει ένα ύφος πολύ «προσωπικό».

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Μπορούμε να πούμε ότι η πόλη της Κω έχει συνεχή ιστορία κατοίκησης από τα τέλη της 3ης χιλιετίας π.Χ. Αλλά, ως συγκροτημένη πόλη στη σημερινή της θέση, υπάρχει από το 366 π.Χ., όταν ιδρύθηκε εκεί μια νέα πόλη που έγινε και πρωτεύουσα. Γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους, τότε που η Αγορά της εθεωρείτο μια από τις σημαντικότερες του κόσμου. Όπως και σήμερα, η μεγάλη δραστηριότητα γινόταν γύρω από το λιμάνι. Γι' αυτό και κοντά στο λιμάνι βρίσκονται τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Όπως το Κάστρο της Νερατζιάς των Ιωαννιτών Ιπποτών, ο Πλάτανος, ένα από τα αρχαιότερα δέντρα του κόσμου κάτω από τη σκιά του οποίου, λέει η παράδοση, δίδασκε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής.

μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Διαθέτει και προσφέρει απλόχερα πολλές επιλογές για διαμονή, φαγητό, ανάπαυση, διασκέδαση, ψυχαγωγία, σπορ, θαλάσσιες δραστηριότητες, περίπατους και νυχτερινή ζωή, επιμόρφωση και γνωριμία με τον κόσμο της που θα σας μείνουν, πραγματικά, βαθιά χαραγμένα στη μνήμη σας.

 

Η Μαρίνα της πόλης της Κω

Η Μαρίνα της πόλης της Κω βρίσκεται στην νότια έξοδο της πόλης, μπροστά στην πλατεία της 7ης Μαρτίου, σε μικρή απόσταση από το κεντρικό και ιστορικό λιμάνι. Έχει τεχνητούς λιμενοβραχίονες και άρχισε να λειτουργεί από το 2001. Αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για το σκάφος σας και μια ζεστή αγκαλιά για σας, γιατί είναι μέσα στην πόλη με όλα τα καλά της μπροστά σας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων την έχουν χρησιμοποιήσει, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διευκολύνσεις σε αυτούς που καταφεύγουν εδώ για προστασία και εφοδιασμό.

μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Οι συντεταγμένες της για τους καπετάνιους και όσους από εσάς θα θέλατε να την χρησιμοποιήσετε είναι 36 ο 53΄ Β και 27 ο 18΄ Α. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 250 σκάφη μήκους από 7 έως 50 μέτρα (μέγιστο βύθισμα 5 μέτρα) και διαθέτει προηγμένα συστήματα φύλαξης, ασφαλείας και πυρόσβεσης, ταχύπλοα σκάφη συνοδείας και διάσωσης, κατάλληλο κτίριο υπηρεσιών και υποδοχής των πελατών. Βρίσκεται πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο της πόλης απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα ναυτιλιακά σας εφόδια και τον απαραίτητο εξοπλισμό για ένα άνετο και ασφαλές θαλάσσιο ταξίδι. Επιπρόσθετα, διαθέτει και επισκευαστική ζώνη με χώρο υποδοχής έως και 150 σκαφών στην στεριά. Φυσικά, προσφέρει καθαρά καύσιμα στα σκάφη και διαθέτει σύστημα άντλησης ακαθάρτων υδάτων και βιολογικών καταλοίπων, καθώς και σύστημα άμεσης αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Κεντρικό χαρακτηριστικό της θέσης της μαρίνας της Κω είναι ότι σε ακτίνα λιγότερο από 45 μίλια βρίσκονται περισσότερα από 20 νησιά και η ακτής της Τουρκίας.

Το νησί της Κω   Greekislands.com   Διαμονή σε: