Greekislands.com - Greekhotel.com
www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.TravelAgenciesinGreece.com | Travel Agencies in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στην Κω. Το site όπου οι ξενοδόχοι στην Κω συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Κως » Παραλίες στην Κω » Παραλία Μαστιχάρι
Greek version availableEnglish version available
Ξενοδοχεία στην Κω
Διαμερίσματα στην Κω
Σουίτες στην Κω
Δωμάτια στην Κω
Bungalows στην Κω
Η Κως στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Γιατί Κως?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Κω
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Κω
Wallpapers από Κω
Αξιοθέατα στην Κω
Κως: Βίντεο κλιπ
 PDF οδηγός για την Κω: En | Gr
Virtual Tour της Κω
Ξενοδοχεία στην Κω: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στo Μαστιχάρι
Το Μαστιχάρι στους χάρτες Google
Το Μαστιχάρι στο χάρτη
Η παραλία Μαστιχάρι
Πανοράματα
Οι παραλίες της Κω

Παραλία Μαστιχάρι, Κως

Η όμορφη και αμμουδερή παραλία Μαστιχάρι βρίσκεται περίπου 3-4 χιλιόμετρα Βορεια από την Αντιμάχεια και 22 χιλιόμετρα Δυτικά από την πόλη της Κω. Το λιμανάκι της αποτελεί το επίνειο της γραφικής μεσόγειας κωμόπολης Αντιμάχεια. Η παραλία αυτή εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο. Ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής με ωραίο ψηφιδωτό δάπεδο σε μικρή απόσταση από την θάλασσα.

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαμονής στον μικρό οικισμό γύρω από το λιμάνι και στην γύρω περιοχή. Αξίζει να μείνετε στο Μαστιχάρι. Θα «χορτάσετε» εκτός των άλλων και γαλήνη, ησυχία και ηρεμία.

Φαγητό θα βρείτε εξαιρετικό στις πολύ δημοφιλείς ψαροταβέρνες στο Μαστιχάρι. Οι περισσότερες βρίσκονται 20-30 μέτρα από την θάλασσα και προσφέρουν φρεσκότατο ψάρι, αλλά και άλλες ντόπιες λιχουδιές. Τα ψάρια είναι φρεσκότατα και εγγύηση γι' αυτό είναι οι πολλοί ψαράδες που έχουν έδρα τους το λιμανάκι και ψαρεύουν στα γύρω νερά. Έτσι όλο το καλοκαίρι σερβίρεται καθημερινά το μεσημέρι και το βράδυ φρέσκο ψάρι που το έχουν ψαρέψει το ίδιο πρωί.

Η παραλία έχει χαρακτηριστική άσπρη λαμπερή άμμο και διαφανή νερά που δημιουργούν της αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε ένα εξωτικό μέρος, στον Ινδικό Ωκεανό ίσως. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του, να απολαύσει την ηλιοθεραπεία του και να διασκεδάσει με πολλά θαλάσσια σπορ σε αυτήν την πολύ καλά οργανωμένη παραλία. Πολλοί ντόπιοι ισχυρίζονται ότι εδώ θα βρείτε την ωραιότερη θάλασσα στη Κω. Υπερβολή θα έλεγε κανείς. Ίσως, αλλά η θάλασσα είναι όντως πολύ καλή. Και επιπρόσθετα διαθέτει και Πάρκο Αναψυχής Θαλασσίων Παιχνιδιών ( Waterpark ).
μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Και για αυτούς που δεν θέλουν πολλή «οργάνωση» η ίδια παραλία έχει τμήματα που μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας και να ξαπλώσετε μόνοι σας, λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα από τις ξαπλώστρες, τις ομπρέλες και τον πολύ τον κόσμο. Και όταν το απόγευμα κλείνουν οι ομπρέλες, μπορείτε στην ίδια παραλία να απολαύσετε ένα από τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα του νησιού. Τραβήξτε τις φωτογραφίες σας και θα θυμάστε πάντα την Κω. Η περιοχή εδώ θεωρείται πολύ καλή από τους λάτρεις της ιστιοσανίδας και πολλοί το εκμεταλλεύονται αυτό.

Στις 29 Αυγούστου πιστοί από όλη τη Κω και ξένοι επισκέπτες και τουρίστες συμμετέχουν στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη.

Έκτακτα περιστατικά υγείας καλύπτονται από το τοπικό Αγροτικό Ιατρείο στην κοντινή Αντιμάχεια (3 -4 χιλιόμετρα Νότια), όπου επίσης λειτουργεί και αστυνομικός σταθμός.

Η πρόσβαση είναι εύκολη από την πρωτεύουσα (22 χιλιόμετρα) με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων(Κως-Αντιμάχεια-Μαστιχάρι και επιστροφή), με ταξί, με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και με μοτοσικλέτα. Επίσης από το λιμανάκι μπορείτε να μεταβείτε στην Κάλυμνο (καθημερινά τακτικά δρομολόγια). Φυσικά αν διαθέτετε δικό σας ή νοικιασμένο σκάφος μπορείτε χρησιμοποιώντας το Μαστιχάρι να κινείστε μέσω θαλάσσης.
Το νησί της Κω   Greekislands.com   Διαμονή σε: