Greekislands.com - Greekhotel.com
www.WeddingsinGreece.com | Wedding services in Greece www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.SpaServicesinGreece.com | Spa in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Ρόδο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Ρόδο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Ρόδος » Χωριά στη Ρόδο » Αφάντου
Greek version availableEnglish version available
Rhodes Ξενοδοχεία στη Ρόδο
Rhodes Βίλλες στη Ρόδο
Rhodes Διαμερίσματα στη Ρόδο
Rhodes Στούντιο στη Ρόδο
Rhodes Σουίτες στη Ρόδο
Rhodes Οικογενειακά Δωμάτια στη Ρόδο
Η Ρόδος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Ρόδος?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Ρόδου
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από τη Ρόδο
Wallpapers από τη Ρόδο
Αξιοθέατα στη Ρόδο
 PDF οδηγός για τη Ρόδο: En | Gr
Video Clip Ρόδου
Virtual Tour της Ρόδου
Ξενοδοχεία στη Ρόδο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στο Αφάντου
Το Αφάντου στους χάρτες Google
Το Αφάντου στο χάρτη
Το Αφάντου
Η παραλία Αφάντου
Πανοράματα
Slide Show από το Αφάντου
Τα χωριά της Ρόδου

Αφάντου, Ρόδος

Η κωμόπολη με το περίεργο όνομα Αφάντου βρίσκεται 18,5 χιλιόμετρα Νότια από την πόλη της Ρόδου και είναι μεσόγεια, σε μικρή απόσταση από την θάλασσα (λιγότερο από 2 χιλιόμετρα). Κτισμένη ανάμεσα σε χαμηλά βουνά και λόφους είναι αθέατη από την πλευρά της θάλασσας, απ' όπου και τ' όνομά της, και κατοικείται από 5.500 μόνιμους κατοίκους περίπου. Η θέση που κτίστηκε επιλέχτηκε ακριβώς από τον φόβο των πειρατών, που τα παλιά χρόνια λυμαίνονταν την περιοχή, και της έδωσε τον γραφικό χαρακτήρα που σήμερα θαυμάζουν οι πολλοί επισκέπτες.

Διατίθενται αρκετές δυνατότητες διαμονής και φαγητού στον οικισμό και την γύρω περιοχή. Στην κεντρική πλατεία του οικισμού με τους μεγάλους φίκους θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον καφέ σας, ή ένα ντόπιο γλυκό και το παγωμένο αναψυκτικό σας, ή ακόμα και ένα δροσιστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ στα ωραία παραδοσιακά καφενεία και ζαχαροπλαστεία που πλαισιώνουν την πλατεία και δίνουν έναν τόνο ηρεμίας και ησυχίας στον επισκέπτη.

Το μπάνιο σας θα το απολαύσετε στην πολύ κοντινή και καλά οργανωμένη τεράστια παραλία του οικισμού (λιγότερο από 2 χιλιόμετρα ανατολικά) στον κόλπο Αφάντου.
Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Στο χωριό μπορείτε να επισκεφτείτε και να προσκυνήσετε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Καθολικής που έχει κτιστεί πάνω στα ερείπια μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής, της οποίας διακρίνονται και σήμερα τα θεμέλια. Βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Είναι τρίκλιτη βασιλική με ιωνικούς κίονες να χωρίζουν τα τρία κλίτη. Είναι τρισυπόστατη εκκλησία και εδώ λατρεύονται η Παναγία, ο Άγιος Λουκάς και οι Τρεις Ιεράρχες. Η παράδοση λέει ότι η πρώτη βασιλική κτίστηκε τον 5ο αιώνα, αλλά καταστράφηκε από σεισμό και ξανακτίστηκε αργότερα. Τον 8ο αιώνα καταστράφηκε πάλι από σεισμό και οι πιστοί κάτοικοι της περιοχής την έκτισαν στην σημερινή της μορφή. Το ιερό βήμα τοποθετείται γύρω στον 11ο αιώνα. Διακρίνονται δύο στρώσεις από αγιογραφίες του 13ου και 14ου αιώνα, που όμως έχουν εκτεταμένες φθορές από τον χρόνο και τις υγρασίες του τοίχου. Στο ναό φυλάσσεται μια μικρή συλλογή από εικόνες, ιερά βιβλία, σκεύη της θρησκευτικής λατρείας, το αρχείο του ναού και φωτογραφικό υλικό από ιερείς και αρχιερείς που συνδέονται με τον ναό.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιήγηση του χωριού και της γύρω περιοχής με το μικρό τροχήλατο τραινάκι του Δήμου. Στο χωριό θα δείτε και πολλά λιθόκτιστα παραδοσιακά και πολύ όμορφα παλιά σπίτια που πολλά από αυτά έχουν ανακαινιστεί.

Ακόμα μπορείτε, αν θέλετε, να χαζέψετε στα μαγαζιά με τ' αναμνηστικά, όπου ανάμεσα στα άλλα μπορείτε ν' αγοράσετε ωραία χειροποίητα χαλιά και παραδοσιακά κεντήματα.

Επτά χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από το χωριό μπορείτε να επισκεφτείτε το πανέμορφο τοπίο με τα πολλά νερά και την άγρια βλάστηση που ονομάζεται οι "Επτά Πηγές". Θα δείτε μια μικρή λίμνη, τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες και μπορείτε να φάτε σε ένα γραφικό εστιατόριο, ή μόνο να πιείτε τον καφέ σας, ή το δροσερό αναψυκτικό σας.
μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η πέτρινη γέφυρα στο ποταμό Λουτάνη, 4 περίπου χιλιόμετρα νοτιότερα, προς το όμορφο τουριστικό θέρετρο Κολύμπια. Και η διαδρομή μέχρι την γέφυρα είναι πολύ ωραία και γραφική, ανάμεσα από πυκνές δεντροστοιχίες.

Τέλος προς τα Νότια του χωριού, σε απόσταση 2 περίπου χιλιόμετρα μπορείτε να επισκεφτείτε την ιερά Μονή της Παραμυθίας.

Η Αφάντου έχει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα με αποκορύφωμα τις εορταστικές εκδηλώσεις την ημέρα των Θεοφανίων και το Καρναβάλι στις Απόκριες.

Στις εκκλησίες και τα μοναστήρια του χωριού και της γύρω περιοχής οι κάτοικοι γιορτάζουν τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές τους με πανηγύρια, όπου συμμετέχουν και πολλοί επισκέπτες, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Τα πιο γνωστά πανηγύρια είναι αυτά στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου στις 23 Απριλίου, της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο και του Αγίου Λουκά στις 18 Οκτωβρίου.

Κοντά στο χωριό λειτουργεί και το κέντρο Γκολφ της Ρόδου.

Για κάθε περίπτωση ανάγκης θα εξυπηρετηθείτε στο τοπικό Αγροτικό ιατρείο. Επίσης λειτουργούν αστυνομικός σταθμός και υπηρεσίες ταχυδρομείου.

Η πρόσβαση στην Αφάντου γίνεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί που σταθμεύουν στον οικισμό, ή ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και μοτοσικλέτα.
Το νησί της Ρόδου   Greekislands.com   Διαμονή σε: