Greekislands.com - Greekhotel.com
www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.TravelAgenciesinGreece.com | Travel Agencies in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Ρόδο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Ρόδο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Ρόδος » Παραλίες στη Ρόδο » Όρμος Απολακκιάς
Greek version availableEnglish version available
Rhodes Ξενοδοχεία στη Ρόδο
Rhodes Βίλλες στη Ρόδο
Rhodes Διαμερίσματα στη Ρόδο
Rhodes Στούντιο στη Ρόδο
Rhodes Σουίτες στη Ρόδο
Rhodes Οικογενειακά Δωμάτια στη Ρόδο
Η Ρόδος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Ρόδος?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Ρόδου
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από τη Ρόδο
Wallpapers από τη Ρόδο
Αξιοθέατα στη Ρόδο
 PDF οδηγός για τη Ρόδο: En | Gr
Video Clip Ρόδου
Virtual Tour της Ρόδου
Ξενοδοχεία στη Ρόδο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
H Απολακκιά στους χάρτες Google
H Απολακκιά στο χάρτη
Η παραλία στον όρμο Απολακκιάς
Πανοράματα
Οι παραλίες της Ρόδου

Όρμος Απολακκιάς, Ρόδος

Ο όρμος της Απολακκιάς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα του νησιού. Πρόκειται για μια εκτεταμένη παραλία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους που αποτελεί ταυτόχρονα και έναν σημαντικό και προστατευόμενο βιότοπο. Όλος ο όρμος της Απολακκιάς, με το σύστημα των αμμόλοφων, το οικοσύστημα της παραλίας και τις εκτάσεις που φύεται ο θαμνώδης αγριόκεδρος, προστατεύεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο « Natura 2000». Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι στη θαλάσσια περιοχή της Απολακκιάς έχει επισημανθεί η παρουσία της θαλάσσιας χελώνας «Καρέτα-Καρέτα» και της φώκιας «Μονάχους-Μονάχους».

Η εκτεταμένη αμμουδερή παραλία μήκους περισσότερο από 20 χιλιόμετρα, με μέτωπο στη Δύση, προσελκύει αρκετούς επισκέπτες που έρχονται εδώ, εναλλακτικά με τις κοσμοπολίτικες παραλίες στο Βόρειο τμήμα του νησιού. Εδώ μια μικρή παρέα μπορεί να βρει ένα κομμάτι πανέμορφης παραλίας και να είναι μόνοι τους! Θα απολαύσουν την πεντακάθαρη θάλασσα, την παχιά άμμο και τον λαμπρό ήλιο με ησυχία, θα χαλαρώσουν, θα παίξουν, θα έχουν την δυνατότητα να σκεφτούν «μακριά από το αγριεμένο πλήθος».

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Οι δυνατότητες για διαμονή στην περιοχή είναι αρκετές, σε αρκετούς οικισμούς της ενδοχώρας που όμως βρίσκονται πολύ κοντά στη θάλασσα. Σε συνδυασμό με το θαυμάσιο κλίμα της περιοχής, τις φυσικές ομορφιές και τα πολλά πολιτιστικά σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος η επιλογή αυτή θα σας δώσει την ευκαιρία να ζήσετε σε μια νησίδα ησυχίας στην κοσμοπολίτικη Ρόδο. Το δε φαγητό είναι άριστο στις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες που θα συναντήσετε, στις οποίες θα γνωρίσετε την ντόπια παραδοσιακή κουζίνα και την φιλική αντιμετώπισή σας από τους κατοίκους των χωριών.

Εναλλακτικές δραστηριότητες προς το μπάνιο μπορεί κάποιος να βρει πολλές στη περιοχή της Απολακκιάς. Υπάρχουν αρκετοί αγροτικοί δρόμοι κατάλληλοι για πεζοπορία, κυρίως προς Μεσαγρό και Αρνίθα. Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί κάποιες απομονωμένες Μονές, ή ξωκλήσια πεζοπορώντας. Η Μονή της Σκιαδενής, ο Άγιος Γεώργιος στον Κάλαμο σας περιμένουν για να σας αποζημιώσουν για τον κόπο που θα κάνετε για να περπατήσετε ως εκεί.

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την τεχνητή λίμνη της Απολακκιάς σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βόρεια από το ομώνυμο χωριό. Η τεχνητή λίμνη έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό βιότοπο, τόσο για αποδημητικά πουλιά, όσο και για ψάρια του γλυκού νερού. Επίσης στη λίμνη θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε κωπηλασία, ή ιστιοπλοΐα. Και όσοι προχωρήσετε βαθιά στο δάσος θα έχετε ίσως την ευκαιρία να συναντήσετε το πλατόνι της Ρόδου, το μοναδικό αυτό ελάφι που αποτελεί σύμβολο του νησιού.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Στον οικισμό της Απολακκιάς μπορείτε να δείτε στην κεντρική πλατεία το παλιό ιταλικό κτίριο που σήμερα στεγάζει το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού. Άλλο αξιόλογο μνημείο που αξίζει να δείτε είναι ο ναΐσκος του Αγίου Γεωργίου του Βάρδα που κτίστηκε το 1290 και βρίσκεται στο δρόμο προς το φράγμα της τεχνητής λίμνης. Επίσης στην τοποθεσία Κάλαμος βρίσκεται ο μεταβυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου που έχει κτιστεί πάνω σε παλιότερο βυζαντινό. Από το σημείο αυτό θα μπορέσετε να θαυμάσετε και να φωτογραφήσετε την υπέροχη θέα προς την παραλία Φούρνοι. Η παραλία μπροστά στην εκκλησία αναφέρεται στους χάρτες κα τους οδηγούς ως Κάλαμος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα κομμάτι της μεγάλης παραλίας του όρμου της Απολακκιάς.

Τέλος στην τοποθεσία «Ζωναρά», πηγαίνοντας προς την Κατταβία, θα δείτε τα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Αγίας Αναστασίας.

Και όταν έχετε ξεκουραστεί αρκετά στη θάλασσα μπορείτε να συμμετάσχετε στα πανηγύρια των ντόπιων που γίνονται με ευκαιρία διάφορες θρησκευτικές γιορτές. Τα σημαντικότερα πανηγύρια γίνονται την Δεύτερη μέρα του Πάσχα στη Μονή Ασωμάτων, την ημέρα της Πεντηκοστής στον Άγιο Γεώργιο στον Κάλαμο και στις 17 Ιουλίου την ημέρα της γιορτής της Αγίας Μαρίνας.

Για έκτακτες ανάγκες μπορείτε να απευθυνθείτε στις αντίστοιχες υπηρεσίες στον Μονόλιθο, στην Κατταβιά, ή στην Απολακκιά.

Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα.
Το νησί της Ρόδου   Greekislands.com   Διαμονή σε: