Greekislands.com - Greekhotel.com
www.WeddingsinGreece.com | Wedding services in Greece www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.SpaServicesinGreece.com | Spa in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Ρόδο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Ρόδο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Ρόδος » Χωριά στη Ρόδο » Αρχάγγελος
Greek version availableEnglish version available
Rhodes Ξενοδοχεία στη Ρόδο
Rhodes Βίλλες στη Ρόδο
Rhodes Διαμερίσματα στη Ρόδο
Rhodes Στούντιο στη Ρόδο
Rhodes Σουίτες στη Ρόδο
Rhodes Οικογενειακά Δωμάτια στη Ρόδο
Η Ρόδος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Ρόδος?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Ρόδου
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από τη Ρόδο
Wallpapers από τη Ρόδο
Αξιοθέατα στη Ρόδο
 PDF οδηγός για τη Ρόδο: En | Gr
Video Clip Ρόδου
Virtual Tour της Ρόδου
Ξενοδοχεία στη Ρόδο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ο Αρχάγγελος στους χάρτες Google
Ο Αρχάγγελος στο χάρτη
Ο Αρχάγγελος
Αξιοθέατα
Πανοράματα
Slide Show από τον Αρχάγγελο
Τα χωριά της Ρόδου

Αρχάγγελος, Ρόδος

Η κωμόπολη Αρχάγγελος βρίσκεται 28 χιλιόμετρα Νότια από την πόλη της Ρόδου και είναι μεσόγεια, σε μικρή απόσταση από την θάλασσα (2 περίπου χιλιόμετρα). Κτισμένη σε ένα μικρό οροπέδιο ανάμεσα σε χαμηλά βουνά και λόφους, κατοικείται από 5.500 μόνιμους κατοίκους περίπου. Ο παλιός πυρήνας της κωμόπολης βρίσκεται στα ριζά του παλιού κάστρου και το σύγχρονο κομμάτι εκτείνεται γύρω και πέρα από αυτόν.

Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες διαμονής και φαγητού στον οικισμό και την γύρω περιοχή.
Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Το μπάνιο σας θα το απολαύσετε στην πολύ κοντινή παραλία Στεγνά (1-2 χιλιόμετρα ανατολικά) και στις γειτονικές παραλίες Τσαμπίκα (3 περίπου χιλιόμετρα Βορειοανατολικά) και Χαράκι (7 περίπου χιλιόμετρα Νότια).

Το κύριο αξιοθέατο του τόπου, το Μεσαιωνικό κάστρο, δεσπόζει στην περιοχή. Το έκτισαν οι κατακτητές Ιωαννίτες Ιππότες γύρω στο 1320 πάνω στα ερείπια παλαιότερου βυζαντινού, ίχνη του οποίου διασώζονται ενσωματωμένα στα νεότερα τείχη. Αξίζει να δείτε τον Ιερό Ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, απ' όπου και το όνομα της κωμόπολης, με ωραία αυλή στρωμένη με βότσαλο και δάπεδο με χαρακτηριστικές διακοσμήσεις επίσης από βότσαλο.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το τοπικό Λαογραφικό Μουσείο, όπου αναπαρίσταται η καθημερινή ζωή του παρελθόντος και εκτίθενται τοπικές φορεσιές, εργαλεία και άλλα σκεύη της καθημερινότητας των παλαιοτέρων κατοίκων, καθώς επίσης και ωραία χειροποίητα κεντήματα, υφαντά και άλλα δημιουργήματα της παλιάς οικοτεχνίας του τόπου. Τέλος, αξίζει να δείτε και την μικρή αρχαιολογική συλλογή που εκτίθεται σε μια μικρή ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Στην περιοχή γύρω από τον Αρχάγγελο μπορείτε να επισκεφτείτε την Νέα Μονή της Παναγίας της Τσαμπίκα, σε απόσταση 4 χιλιόμετρα Βόρεια από το χωριό, λίγο έξω από τον δρόμο προς την πόλη της Ρόδου. Το προσωνύμιο «Τσαμπίκα» της Παναγίας προέρχεται από μια οικογένεια που συνδεόταν στο παρελθόν με το Μοναστήρι. Η ντόπια παράδοση θέλει εδώ την Παναγία να προστατεύει τις άτεκνες γυναίκες και ενίοτε να πραγματοποιεί και θαύματα. Οι πιστές της αφιερώνουν κέρινες κούκλες. Το δάπεδο της εκκλησίας και η αυλή είναι όμορφα διακοσμημένες με βότσαλα. Το ταβάνι της εκκλησίας καλύπτεται από τόξα με αγιογραφίες. Η Μονή βρίσκεται σε ένα επιβλητικό περιβάλλον πνιγμένο στο πράσινο από πεύκα και άλλα υπεραιωνόβια δέντρα. Η αυλή καλύπτεται από ένα τεράστιο πουρνάρι με υπερμεγέθη κλαδιά που ρίχνουν την σκιά τους και προστατεύουν τους επισκέπτες από τον ήλιο. Τα παλιά χρόνια η Μονή λειτουργούσε σε άλλο σημείο, ψηλά στο βουνό πάνω από την ομώνυμη παραλία, όπου διακρίνονται τα ερείπιά της.

μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Σε απόσταση 3 περίπου χιλιόμετρα Βορειοδυτικά στην κορυφή του λόφου Κούμελος βρίσκεται το ομώνυμο σπήλαιο, το οποίο παρουσιάζει έντονο σπηλαιολογικό, όσο και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ανασκαφικές εργασίες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια έφεραν στο φως ευρήματα που ανάγονται στην ύστερη Νεολιθική και στην Μυκηναϊκή εποχή. Τα παραπάνω ευρήματα δείχνουν το πόσο παλαιά είναι η ανθρώπινη εγκατάσταση στην περιοχή.

Τέλος προς τα Νότια, γύρω στα 7 χιλιόμετρα από την κωμόπολη θα δείτε τα ερείπια του Μεσαιωνικού κάστρου του Φαρακλού που δεσπόζει πάνω από το γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι Χαράκι με την ωραία παραλία στον μυχό μικρού κολπίσκου.

Ο Αρχάγγελος έχει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα όλο το χρόνο με αποκορύφωμα το Καρναβάλι στις Απόκριες.

Ολόκληρο το δεύτερο μισό του Αυγούστου διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις χορού, βιβλίου, φωτογραφίας και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Στις εκκλησίες και τα μοναστήρια του χωριού και της γύρω περιοχής οι κάτοικοι γιορτάζουν τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές τους με πανηγύρια, όπου συμμετέχουν και πολλοί ευλαβείς επισκέπτες της εποχής. Τα πιο γνωστά πανηγύρια είναι αυτά στη γιορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ στις 8 Νοεμβρίου, της Παναγίας της Τσαμπίκας στις 8 Σεπτεμβρίου (Γέννηση της Παναγίας), της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου και της Παναγίας της Αλεμονήτρας (Ελεημονήτριας) στις 23 Αυγούστου (Εννιάμερα της Κοίμησης της Παναγίας).
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Τέλος οι πολυπληθείς επισκέπτες του θα βρουν στα μαγαζιά του με αναμνηστικά, ανάμεσα στα άλλα, και ωραία χειροποίητα χαλιά και παραδοσιακά κεντήματα με όμορφα παλιά τοπικά σχέδια.

Για κάθε περίπτωση ανάγκης θα εξυπηρετηθείτε στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στα φαρμακεία του χωριού. Επίσης λειτουργούν αστυνομικός σταθμός, υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείου.

Η πρόσβαση στον Αρχάγγελο γίνεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί, ή ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και μοτοσικλέτα.
Το νησί της Ρόδου   Greekislands.com   Διαμονή σε: