Greekislands.com - Greekhotel.com
www.WeddingsinGreece.com | Wedding services in Greece www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.SpaServicesinGreece.com | Spa in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Ρόδο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Ρόδο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Ρόδος » Χωριά στη Ρόδο » Ιαλυσός (ή Τριάντα)
Greek version availableEnglish version available
Rhodes Ξενοδοχεία στη Ρόδο
Rhodes Βίλλες στη Ρόδο
Rhodes Διαμερίσματα στη Ρόδο
Rhodes Στούντιο στη Ρόδο
Rhodes Σουίτες στη Ρόδο
Rhodes Οικογενειακά Δωμάτια στη Ρόδο
Η Ρόδος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Ρόδος?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Ρόδου
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από τη Ρόδο
Wallpapers από τη Ρόδο
Αξιοθέατα στη Ρόδο
 PDF οδηγός για τη Ρόδο: En | Gr
Video Clip Ρόδου
Virtual Tour της Ρόδου
Ξενοδοχεία στη Ρόδο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στην Ιαλυσό
Η Ιαλυσός στους χάρτες Google
Η Ιαλυσός στο χάρτη
Η Ιαλυσός (ή Τριάντα)
Η παραλία της Ιαλυσού
Αξιοθέατα
Πανοράματα
Slide Show από την Ιαλυσό
Τα χωριά της Ρόδου

Ιαλυσός (ή Τριάντα), Ρόδος

Η κωμόπολη Ιαλυσός, ή Τριάντα, βρίσκεται 10 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, μέσα σε μια εύφορη πεδιάδα στους πρόποδες του λόφου της Φιλερήμου και έχει αναπτυχθεί κατά μήκος του κύριου οδικού άξονα που οδηγεί από την πόλη της Ρόδου στο αεροδρόμιο και την Κάμειρο. Φέρει το όνομα της φημισμένης αρχαίας πόλης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον σημερινό οικισμό. Για το άλλο της όνομα, Τριάντα, είναι δύσκολο να πούμε από πού προέρχεται. Οι παραδόσεις μιλούν για κάποιον ανδριάντα, ή ακόμα και για τριάντα μερίδια που χωρίστηκε η περιοχή κάποτε. Η Ιαλυσός, ένας σύγχρονος τουριστικός προορισμός, έχει σύγχρονες υποδομές, ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου και πλούσια λαογραφική παράδοση με έντονη πολιτιστική προσφορά. Κατοικείται από 10.000 περίπου μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται με κυρίως με τον τουρισμό, τις καλλιέργειες και τις υπηρεσίες.

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Στον οικισμό μπορείτε να δείτε τον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου με την ωραία λιθόστρωτη αυλή, το ξυλόγλυπτο τέμπλο που είναι προγενέστερο της εκκλησίας που κτίστηκε από έναν ευσεβή μοναχό τον 18ο αιώνα.

Κοντά στον οικισμό βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ιαλυσού που τοποθετείται γύρω από τον λόφο της Φιλερήμου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα αρχαιολογικά κατάλοιπα και να διαπιστώσει την συνέχεια της κατοίκησης του τόπου από την Μινωική και την Μυκηναϊκή εποχή μέχρι τον 20ο αιώνα. Συνέχεια του αρχαιολογικού χώρου είναι ο δρόμος του Γολγοθά που οδηγεί στην κορυφή ενός μικρού λόφου, όπου δεσπόζει ένας εντυπωσιακός σταυρός. Ο δρόμος ονομάστηκε έτσι από τις παραστάσεις με τα πάθη του Χριστού που βρίσκονται σε πέτρινες στήλες και στις δυο πλευρές του. Από την κορυφή του λόφου θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφήσετε την ολόκληρη την γύρω περιοχή, ή απλώς να θαυμάσετε την υπέροχη θέα που φτάνει ως πέρα στην θάλασσα.
μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Οι δυνατότητες για διαμονή στην πόλη και την γύρω περιοχή είναι μεγάλες. Επίσης μπορείτε να χαρείτε καλό φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες και παραλιακές ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι, όπως και να διασκεδάσετε στα πολλά σχετικά μαγαζιά που λειτουργούν στον οικισμό και στην ευρύτερη περιοχή.

Το μπάνιο σας θα το απολαύσετε στην μεγάλη και ωραία παραλία κατά μήκος του τουριστικού οικισμού.

Για περίπτωση ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στο τοπικό Αγροτικό ιατρείο και στο φαρμακείο του οικισμού. Επίσης στον οικισμό λειτουργεί αστυνομικός σταθμός και γραφείο με υπηρεσίες Ταχυδρομείου (ΕΛΤΑ).

Τους καλοκαιρινούς μήνες και συγκεκριμένα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, οι δημοτικές αρχές διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα «Ιαλύσσια» που προσελκύουν πολύ κόσμο.

Επίσης οι ντόπιοι κάθε χρόνο τιμούν τις γιορτές της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο και της Ζωοδόχου Πηγής, με μεγάλα θρησκευτικά πανηγύρια.

Η πρόσβαση από την πρωτεύουσα γίνεται με τακτικά και πυκνά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί και με ιδιωτικό αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Στον οικισμό, επίσης, εδρεύουν ταξί.
Το νησί της Ρόδου   Greekislands.com   Διαμονή σε: