Greekislands.com - Greekhotel.com
www.WeddingsinGreece.com | Wedding services in Greece www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.SpaServicesinGreece.com | Spa in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Ρόδο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Ρόδο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Ρόδος » Χωριά στη Ρόδο » Κατταβία, ή Κατταβιά
Greek version availableEnglish version available
Rhodes Ξενοδοχεία στη Ρόδο
Rhodes Βίλλες στη Ρόδο
Rhodes Διαμερίσματα στη Ρόδο
Rhodes Στούντιο στη Ρόδο
Rhodes Σουίτες στη Ρόδο
Rhodes Οικογενειακά Δωμάτια στη Ρόδο
Η Ρόδος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Ρόδος?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Ρόδου
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από τη Ρόδο
Wallpapers από τη Ρόδο
Αξιοθέατα στη Ρόδο
 PDF οδηγός για τη Ρόδο: En | Gr
Video Clip Ρόδου
Virtual Tour της Ρόδου
Ξενοδοχεία στη Ρόδο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Η Κατταβιά στους χάρτες Google
Η Κατταβιά στο χάρτη
Η Κατταβιά
Τα χωριά της Ρόδου

Κατταβία, ή Κατταβιά, Ρόδος

Η Κατταβία, ή για τους ντόπιους η Κατταβιά είναι ένα όμορφο γεωργικό μεσόγειο χωριό που βρίσκεται 83 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Το χωριό βρίσκεται στο μέσο μιας πολύ εύφορης πεδιάδας και αποτελεί παραδοσιακά τον βασικό τροφοδότη σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ολόκληρου του νησιού και ιδιαίτερα της πρωτεύουσας Ρόδου. Το όμορφο χωριό έχει 500 περίπου μόνιμους κατοίκους.

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Υπάρχουν κάποιες δυνατότητες για διαμονή στο χωριό, που όμως γρήγορα εξαντλούνται, γιατί εδώ διαμένουν οι αθλητές της ιστιοσανίδας που πηγαίνουν στο Πρασσονήσι για να «τιθασεύσουν» τα κύματα. Στο χωριό μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει καλό φαγητό σε μερικές παραδοσιακές ταβέρνες που, σε ένα αυθεντικό περιβάλλον, προσφέρουν εκλεκτά και μοναδικά πιάτα της ροδίτικης κουζίνας που συνοδεύονται από τα φημισμένα τοπικά κρασιά. Αν πάλι σταματήσετε στο χωριό μόνο για λίγο, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας σε ένα παραδοσιακό καφενείο δίπλα στους ντόπιους γέροντες που σας μεταδίδουν μιαν αίσθηση ηρεμίας από την απλή καθημερινότητάς τους που κυριαρχείται από έναν ήσυχο ρυθμό.

Αξίζει μια βόλτα στον καλοδιατηρημένο παραδοσιακό οικισμό, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία, και περνώντας μέσα από τα δαιδαλώδη στενοσόκακα για να δείτε τόσο τα αξιόλογα δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, όσο και μερικά αξιόλογα μνημεία, κυρίως εκκλησίες.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Από τις εκκλησίες πρέπει να επισκεφτείτε τον Ναό της Αγίας Παρασκευής του 19ου αιώνα με χαρακτηριστικά Δωδεκανησιακά και ωραίο ξυλόγλυπτο τέμπλο, τον Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου( Παναγιά Καθολική) κτίσμα του 10ου αιώνα που έχει ενσωματωμένα πολλά αρχιτεκτονικά μέλη από παλαιότερο ναό.

Επίσης, εντός και εκτός του χωριού μπορείτε να επισκεφτείτε τις Ιερές Μονές του Αγίου Γεωργίου, του 17ου αιώνα, του Αγίου Μηνά, του 19ου αιώνα, του Προφήτη Ηλία, του 19ου αιώνα, του Αποστόλου Παύλου και του Αγίου Παντελεήμονα (οι δυο τελευταίες μονές του 20ου αιώνα). Οι περισσότερες μονές κτίστηκαν στη θέση παλαιοχριστιανικών, βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών.

Ακόμα, μπορείτε να δείτε τον καθολικό ναό του Αγίου Μάρκου που κτίστηκε επί Ιταλοκρατίας.

Αλλά και το τοπίο της περιοχής αξίζει την προσοχή του επισκέπτη. Μια σειρά από χαμηλούς λόφους κρύβουν την Κατταβιά και την πεδιάδας της από τα «αδιάκριτα» μάτια από την πλευρά της θάλασσας. Ο συνειδητός πεζοπόρος θα βρει εδώ μια πλειάδα από προτάσεις πεζοπορίας, ακολουθώντας στενά μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους ανάμεσα από σπαρμένα ή θερισμένα χωράφια (εξαρτάται από την εποχή) και κολυμπώντας σε μια θάλασσα χρωμάτων, όλες τις εποχές του χρόνου, που τον προκαλούν να περπατήσει και να φωτογραφήσει το ειδυλλιακό περιβάλλον.

μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Και όταν το γαλήνιο και όμορφο αυτό τοπίο συμπληρωθεί με το εξαιρετικά ήπιο κλίμα και τους καλοσυνάτους και φιλόξενους κατοίκους, προσφέρει στον επισκέπτη ένα τόπο που αξίζει πολλά, όχι μόνο επειδή έχει ωραία θάλασσα, λαμπρό ήλιο, πανέμορφες παραλίες και αξιόλογες τουριστικές υποδομές, αλλά και γιατί είναι ένας πανέμορφος τόπος που αρμονικά δένει το παραδοσιακό και η ιστορία με το μοντέρνο και την καθημερινή ζωή και ο ντόπιος κάτοικος που ζει σε αυτόν τον τόπο για χιλιάδες χρόνια με τον προσωρινό επισκέπτη, που όμως όταν φεύγει έχει γίνει παντοτινός φίλος της πανέμορφης «νύμφης» Ρόδου.

Για κολύμπι και ιστιοσανίδα ο επισκέπτης επιλέγει κυρίως το Πρασσονήσι που βρίσκεται 9 χιλιόμετρα νοτιότερα μετά από ένα σχετικά καλό χωματόδρομο. Επίσης μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία Πλημμύρι στην Δυτική ακτή.

Έκτακτα περιστατικά καλύπτονται από το Αγροτικό ιατρείο στην Κατταβιά.

Οι ευσεβείς κάτοικοι του χωριού και της περιοχής τιμούν με πανηγύρια τις γιορτές της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου, του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου και την Κοίμηση της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο.

Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα.
Το νησί της Ρόδου   Greekislands.com   Διαμονή σε: