Greekislands.com - Greekhotel.com
www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.TravelAgenciesinGreece.com | Travel Agencies in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Ρόδο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Ρόδο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Ρόδος » Παραλίες στη Ρόδο » Παραλία Κολύμπια
Greek version availableEnglish version available
Rhodes Ξενοδοχεία στη Ρόδο
Rhodes Βίλλες στη Ρόδο
Rhodes Διαμερίσματα στη Ρόδο
Rhodes Στούντιο στη Ρόδο
Rhodes Σουίτες στη Ρόδο
Rhodes Οικογενειακά Δωμάτια στη Ρόδο
Η Ρόδος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Ρόδος?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Ρόδου
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από τη Ρόδο
Wallpapers από τη Ρόδο
Αξιοθέατα στη Ρόδο
 PDF οδηγός για τη Ρόδο: En | Gr
Video Clip Ρόδου
Virtual Tour της Ρόδου
Ξενοδοχεία στη Ρόδο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Ξενοδοχεία στα Κολύμπια
Τα Κολύμπια στους χάρτες Google
Τα Κολύμπια στο χάρτη
Η παραλία στα Κολύμπια
Πανοράματα
Οι παραλίες της Ρόδου

Παραλία Κολύμπια, Ρόδος

Η βοτσαλωτή παραλία Κολύμπια βρίσκεται 24 χιλιόμετρα περίπου Νότια από την πόλη της Ρόδου, σε ένα μικρό φυσικό όρμο. Επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, λιγότερο από 6 χιλιόμετρα, από τις περίφημες «Επτά Πηγές», μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, διαθέτει πολύ πράσινο που δημιουργεί ένα ήσυχο οικογενειακό, αλλά και μοντέρνο θέρετρο. Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ραγδαία, χωρίς να χάσει όμως την σχετική ησυχία που αποζητούν οικογένειες με παιδιά, ή και ζευγάρια όλων των ηλικιών που προτιμούν μια ωραία παραλία, αλλά χωρίς τον πολύβουο συνωστισμό των υπολοίπων γνωστών παραλιών του νησιού.

Δυνατότητες για διαμονή υπάρχουν τόσο στα ολοκαίνουρια ξενοδοχεία της περιοχής που τα περισσότερα είναι κτισμένα, ή ανακαινισμένα τα τελευταία χρόνια, όσο και στα υπόλοιπα κοντινά τουριστικά θέρετρα. Φαγητό και αναψυκτικά διατίθενται από τα λίγα εστιατόρια και άλλα μαγαζιά που βρίσκονται σχετικά κοντά στην θάλασσα, στον αραιοκτισμένο οικισμό.
Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Η παραλία Κολύμπια είναι μια πολύ ωραία παραλία κι είναι αρκετά καλά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες για την ηλιοθεραπεία, αρκετές δυνατότητες για θαλάσσια σπορ, καθαρά νερά και φυσικά πολλούς επισκέπτες, κυρίως οικογένειες γερμανών. Τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά και ο κόσμος που απολαμβάνει τον ήλιο με αρκετή άνεση με φόντο το πολύ πράσινο δημιουργούν μια όμορφη σύνθεση που προκαλεί τους επισκέπτες να την φωτογραφίσουν. Ακόμα αν είστε λάτρης του ψαρέματος, εδώ θα βρείτε ένα ιδανικό τόπο για να πιάσετε μεγάλα, ή μικρά νοστιμότατα ψάρια.

Η είσοδος στον οικισμό γίνεται από την εντυπωσιακή οδό των Ευκαλύπτων, που όπως λέει και το όνομά της είναι ένας καταπράσινος δρόμος με ψηλούς ευκάλυπτους που τα πυκνά κλαριά τους φτάνουν ως τον δρόμο. Και αυτό το έργο είναι ένα από τα πολλά που κληροδότησαν στο νησί οι Ιταλοί κατά την τριαντάχρονη κατοχή του νησιού. Άλλο χαρακτηριστικό του οικισμού είναι, ότι όλοι σχεδόν οι δρόμοι φέρουν ονόματα από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως οδός Λονδίνου, Στοκχόλμης, Παρισιού, Άμστερνταμ και άλλα.

Το γεγονός ότι βρίσκεται στο μέσον σχεδόν της απόστασης Ρόδου - Λίνδου, δηλαδή ανάμεσα σε δυο κοσμοπολίτικα κέντρα, προσφέρει στους επισκέπτες την εντύπωση ότι βρίσκονται εύκολα και γρήγορα και στα δυο αυτά μέρη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πέτρινη γέφυρα στο ποταμό Λουτάνη, 1-2 περίπου χιλιόμετρα βόρεια από το όμορφο τουριστικό θέρετρο. Και η διαδρομή που οδηγεί στην γέφυρα και προς την Αφάντου, είναι πολύ ωραία και γραφική, ανάμεσα από πυκνές καταπράσινες δεντροστοιχίες.

Ακόμα προς τα Βόρεια του οικισμού, σε απόσταση 6 περίπου χιλιόμετρα, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιερά Μονή της Παραμυθίας.

Για κάθε περίπτωση ανάγκης θα εξυπηρετηθείτε στο Κέντρο Υγείας και στο φαρμακείο στον κοντινό Αρχάγγελο (8 χιλιόμετρα Νότια), όπου υπάρχει και αστυνομικός σταθμός, ή στο Αγροτικό ιατρείο στην Αφάντου, όπου επίσης υπάρχει αστυνομικός σταθμός και λειτουργούν υπηρεσίες ταχυδρομείου.

Η πρόσβαση στην παραλία της Κολύμπια γίνεται με ταξί ή ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και μοτοσικλέτα.
Το νησί της Ρόδου   Greekislands.com   Διαμονή σε: