Greekislands.com - Greekhotel.com
www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece www.SpaServicesinGreece.com | Spa in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στη Ρόδο. Το site όπου οι ξενοδόχοι στη Ρόδο συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Δωδεκάνησα » Ρόδος » Γενικές Πληροφορίες
Greek version availableEnglish version available
Rhodes Ξενοδοχεία στη Ρόδο
Rhodes Βίλλες στη Ρόδο
Rhodes Διαμερίσματα στη Ρόδο
Rhodes Στούντιο στη Ρόδο
Rhodes Σουίτες στη Ρόδο
Rhodes Οικογενειακά Δωμάτια στη Ρόδο
Η Ρόδος στους χάρτες Google
Λεπτομερής Χάρτης
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Τουριστικά Γραφεία
Γιατί Ρόδος?
Γενικές Πληροφορίες
Ιστορία της Ρόδου
Τα Χωριά
Οι Παραλίες
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από τη Ρόδο
Wallpapers από τη Ρόδο
Αξιοθέατα στη Ρόδο
 PDF οδηγός για τη Ρόδο: En | Gr
Video Clip Ρόδου
Virtual Tour της Ρόδου
Ξενοδοχεία στη Ρόδο: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 

Γενικές Πληροφορίες για τη Ρόδο, Ελλάδα

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Αιγαίου Πελάγους και σε μικρή απόσταση, περί τα 11 μίλια, από τις ακτές της Μικράς Ασίας (Τουρκία). Έχει έκταση σχεδόν 1400 τετραγωνικά χιλιόμετρα (μήκος περίπου 80 χιλιόμετρα και πλάτος σχεδόν 38) και οι εκτεταμένες ακτές της έχουν μήκος περισσότερο από 220 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εύφορο νησί με εκτεταμένες καλλιέργειες και πολλά φυσικά δάση, ιδιαίτερα στα Νότια. Σπουδαία και φημισμένα προϊόντα της γης είναι το παγκοσμίου φήμης εκλεκτό κρασί της, καλό λάδι, νόστιμα φρούτα. Επίσης, στα ορεινά χωριά έχει και σημαντική παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων.

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Μετά από μια μακριά και ταραγμένη ιστορία, σήμερα γνωρίζει και πάλι την αρχαία της ευημερία και αίγλη και προσφέρει στους πολυπληθείς επισκέπτες της πολλές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, λόγω του φιλόξενου χαρακτήρα του κόσμου και του εξαιρετικού επιπέδου τουριστικών υποδομών που διαθέτει. Είναι ίσως το σημαντικότερο τουριστικό θέρετρο της Ελλάδος, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της να ασχολούνται με τον τουρισμό. Η νυκτερινή ζωή του νησιού έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη και πολλοί επισκέπτες έρχονται εδώ και για το ψηλό επίπεδο της διασκέδασης κάθε είδους και για κάθε γούστο.

Τα επίθετα που έχουν αποδοθεί στο νησί είναι αναρίθμητα και τα περισσότερα μιλούν από μόνα τους: «το νησί του Ήλιου», «η κόρη του Ήλιου», «το νησί των Ιπποτών», «η αρχόντισσα του Αιγαίου» και άλλα πολλά.

Τα μοναδικά «προβλήματα» που ο επισκέπτης έχει στο νησί, είναι το να διαλέξει σε ποια κοσμοπολίτικη, ή απόμερη παραλία να πάει για μπάνιο, ποιο πολιτιστικό θησαυρό να επισκεφθεί, σε ποια εξαίσιας ομορφιάς τοποθεσία να περάσει την μέρα του, σε ποιο παραδοσιακό, ή σύγχρονο εστιατόριο να δοκιμάσει την θαυμάσια τοπική κουζίνα, τί αναμνηστικό από μια τεράστια γκάμα δώρων να διαλέξει, τί να πρωτοφωτογραφήσει.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται κυρίως από τον κεντρικό λιμένα της πόλης της Ρόδου και από τον Διεθνή Αερολιμένα (Διαγόρας). Αλλά επίσης επικοινωνεί και με τα περισσότερα γειτονικά νησιά με μικρά εκδρομικά σκάφη με τακτικά και πυκνά δρομολόγια, όπως και με την απέναντι ακτής της Τουρκίας.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Πως θα φθάσετε στη Ρόδο - Εσωτερικές συγκοινωνίες

H Ρόδος βρίσκεται σε απόσταση 260 μιλίων Νοτιανατολικά από τον Πειραιά και καθημερινά δρομολόγια πλοίων συνδέουν τα δυο λιμάνια σε τακτική βάση.

Επίσης, καθημερινά διεξάγονται πολλές πτήσεις από και προς τη Ρόδο, που την συνδέουν με την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και πτήσεις τσάρτερ το καλοκαίρι απ' όλη την Ευρώπη.

Η Ρόδος συνδέεται τοπικά και με πολλά νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και του Αιγαίου, καθώς και με την Κρήτη.
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Οι συγκοινωνίες στο εσωτερικό του νησιού διεξάγονται με τακτικά δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων που συνδέουν καθημερινά την πόλη με τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα και τα σημαντικότερα χωριά της ενδοχώρας. Επίσης διαδεδομένο μέσο είναι το ταξί, τουλάχιστον για τις κοντινότερες αποστάσεις.

Διεξάγονται και καθημερινά δρομολόγια από την πόλη της Ρόδου στη Λίνδο και στη Σκάλα Καμείρου με εκδρομικά καΐκια. Από την Σκάλα Καμείρου μπορείτε επίσης να μεταβείτε καθημερινά στην Χάλκη και να πραγματοποιήσετε ολιγόωρη εκδρομή στη νησίδα Αλίμια.

Φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το πανέμορφο νησί είναι το αυτοκίνητο, είτε ιδιωτικό, είτε νοικιασμένο και αν θέλετε να πάτε και σε πιο απόμερα μέρη στα δάση της νότιας Ρόδου τότε σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα την μοτοσικλέτα.
Το νησί της Ρόδου   Greekislands.com   Διαμονή σε: