hide text

Delfino Blu Boutique Hotel, is gelegen in Agios Stefanos strand, in het eiland Corfu

Het dorpje Agios Stefanos bevindt zich ten noordwesten van de stad Corfu, het werd gebouwd als een amfitheater en rust op de heuvel van de gelijknamige kaap, recht tegenover de Diapontia eilanden (Othonoi, Ereikousa en Mathraki). Dit plaatsje ligt het dichtst bij de Griekse landsgrenzen met Italië en ligt aan de kust van de Adriatische zee. Kleine bootjes varen dagelijks uit de kleine haven uit, richting andere eilandjes en naburige streken. In de haven liggen meestal ook de visserssloepen van de dorpelingen aangemeerd.

Het ruime zandstrand van Agios Stefanos beroemt zich op zijn gouden stranden en ondiepe turkooiskleurige water. Deze kusstreek is zeer veilig en wordt sterk aangeraden aan gezinnen met kinderen.

Elk jaar opnieuw krijgt het strand een onderscheiding, de European Union Blue Flag (Blauwe vlag van de E.U.) voor de inspanningen die geleverd worden ter bescherming van het milieu, waaraan ze ook haar heldere en schone kusten dankt.

Het strand is goed voorzien van strandzetels, W.C., douches, een speelterrein en de zwemfanaten kunnen hun hart ophalen aan de vele zeeactiviteiten. Langs het strand en in het dorpje Agios Stefanos, zijn er vele kustbars, taveernes, restaurants, supermarkten en talrijke souvenirwinkels.

Afstanden naar Corfu

Van Griekenland:
"Olympic Airways" en "Aegean Airlines" bieden dagelijks vluchten aan vanuit Athene en Thessalonica naar Corfu. De vlucht duurt ongeveer 40 minuten. U kunt Corfu ook bereiken per veerboot vanuit de havens van Patras en Igoumenista.

Vanuit het buitenland:
Het ganse jaar en vooral in het zomerseizoen, kunt u vanuit Europa makkelijk vluchten boeken naar de internationale luchthaven van Corfu. Corfu is ook bereikbaar per veerboot vanuit de Italiaanse havens van Bari, Ancona en Venetië.

Afstanden naar Agios Stefanos

Vanuit de luchthaven
Afstand: ongeveer 40 km, duur: 1 uur

Verlaat de luchthaven en sla rechtsaf richting Centrum/haven, blijf deze weg volgen tot u de zee ziet liggen. Draai dan linksaf en blijf de kustweg volgen, laat het Spianada plein achter u en rijd verder op de kustweg (langs de oude haven) tot u het verkeersbord ziet voor Paleokastritsa. Sla vervolgens rechtsaf en blijf nog zo'n 8 km verder rijden.

Vanuit de haven
Afstand: ongeveer 35 km, duur: 45 min Als u met de veerboot vanuit Igoumenitsa komt, verlaat u de haven door rechtsaf te slaan en richting Paleokastritsa te volgen.

U zult vervolgens aan een kruispunt komen. Als u rechtdoor blijft rijden, komt u uit in Paleokastritsa en indien u rechtsaf slaat, rijdt u richting Kassiopi/Dassia. Blijf gewoon de weg volgen richting Paleokastritsa tot u het verkeersbord richting Sidari / Roda Acharavi / Agios Stefanos ziet. Sla hier rechtsaf en rijd door de dorpjes Skripero en Trumpeta. U zult opnieuw aan een kruispunt komen, rechts leidt de weg naar Roda / Choroepiskopi en Acharavi. U blijft echter rechtdoor rijden, richting Drosato/Agros /Sidari / Agios Stefanos. Als u langs het dorpje Agros komt, slaat u links af, ter hoogte van het verkeersbord Arilas/Avliotes/Kavadades/ Agios Stefanos. U rijdt nu langs de dorpjes Manatades, Aspiotades en Dafni. (Opgelet: bij het binnenrijden van Dafni niet rechts afslaan. Volg de weg die links verdergaat!) Blijf deze weg volgen tot u op een kruispunt komt. Rechts loopt de weg naar Kavadades. U slaat echter linksaf en volgt Afionas/Agios Stefanos tot u na ongeveer 350 m het volgende verkeersbord ziet.

Sla hier rechtsaf en volg richting Agios Stefanos/Arilas Beach. Na 2 km komt u aan in Arilas. In het centrum van Arilas slaat u rechtsaf, richting Avliotes / Agios Stefanos. Na 500 m komt u opnieuw aan een kruispunt. U slaat linksaf en neemt de weg richting Agios Stefanos. Blijf deze weg volgen tot u 1 km verder in Agios Stefanos komt. Zodra u in het dorp aankomt, ziet u het laatste kruispunt. Blijf verder rijden, richting Avliotes/Sidari. Na 200 m zult u aan uw linkerzijde het bord van ons hotel Delfino Blu zien.
scroll up
scroll down