Καλωσορίσατε στη Λέσβο

Καλωσορίσατε στο νησί της Λέσβου, με την αρχαία ιστορία, τις φυσικές ομορφιές, τις υγιεινές τροφές και την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία.

Παρόλο που βρίσκεται εκτός της λίστας με τους δημοφιλείς προορισμούς και τους «συνήθεις υπόπτους» του ελληνικού τουρισμού, η Λέσβος είναι ένα αρκετά μεγάλο νησί που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε τύπο παραθεριστή, είτε πρόκειται για οικογένειες με παιδιά ή νεόνυμφους, συνταξιούχους, φυσιολάτρες, ή τον πιο συνήθη τύπο ταξιδιώτη, τον «Θέλω να αποδράσω τώρα».

Η Λέσβος

Η Λέσβος προσφέρει κάτι σε όλους. Είναι ένα μεγάλο και πολυμορφικό νησί.

Η Λέσβος είναι πραγματικά προικισμένη με μαγευτικές παραλίες, μερικές από τις οποίες είναι πολύ μικρές και απόμερες, ώστε χρειάζεται να ανακαλύπτονται κάθε φορά από την αρχή. Διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία γεωλογικών θαυμάτων, που δεν πρέπει να χάσετε: το Απολιθωμένο Δάσος, τις θερμές πηγές παντού σε όλο το νησί, και τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα απολιθώματα ζώων και φυτών.

Για τους φυσιολάτρες, η Λέσβος διαθέτει αρκετά προστατευόμενα καταφύγια άγριας ζωής και οικοσυστήματα που βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος του νησιού. Η Λέσβος είναι μια σημαντική ενδιάμεση στάση για αποδημητικά πουλιά που ταξιδεύουν από την Αφρική προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Φλαμίνγκο.
Η Λέσβος φιλοξενεί επίσης αρκετά φυτά και άνθη απίστευτης ομορφιάς.

Διαθέτει επίσης αρκετά κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μοναστήρια και εκκλησίες που αξίζει να επισκεφτείτε.

Καθώς είναι σχεδόν αυτάρκης όσον αφορά την τοπική παραγωγή φρούτων και λαχανικών, μπορείτε να γευτείτε αρκετά ντόπια πιάτα και να δοκιμάσετε και να πάρετε μαζί σας πολλά διάσημα προϊόντα, όπως είναι το ούζο και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το λαδοτύρι (ντόπιο τυρί που έχει ωριμάσει σε ελαιόλαδο!), παστές σαρδέλες και πολλά άλλα!

Ωστόσο, το πιο σημαντικό που έχει να προσφέρει η Λέσβος είναι ότι μπορείτε να νιώσετε την πραγματική Ελλάδα και να ζήσετε τη γνήσια ελληνική φιλοξενία.

Εν ολίγοις, γεωγραφία, γεωλογία, αρχαιολογία, γαστρονομία, άγρια φύση, θρησκεία, τέχνη και πολιτισμό, ηρεμία και ησυχία, καθαρές παραλίες και θάλασσες, καλοκαιρία, ό,τι κι αν ψάχνετε, θα το βρείτε στη Λέσβο.