Athina Hotel - Κρέσταινα Ολυμπίας
Θέα από το Athina Hotel
ATHINA Hotel
Κρέσταινα Ολυμπίας - 270 55 Ολυμπία
Tηλ.: 26250 23150
Fax: 26250 22965
Στην περιοχή των Κρεσταίνων στην δυτική Πελοπόννησο, μέσα σε μια κατάφυτη από ελιές και πεύκα ειδυλλιακή καταπράσινη τοποθεσία βρίσκεται το ξενοδοχείο “Αθηνά” Β’ κατηγορίας(***), χωρητικότητας 50 δωματίων. Συνδυάζει όλες τις ανέσεις και τις πλέον σύγχρονες εξυπηρετήσεις, καθώς και τη ζεστή ατμόσφαιρα του οικογενειακού ξενοδοχείου.

Η διαμονή στο ξενοδοχείο “Αθηνά” δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περπατήσει στα μονοπάτια που διάβηκε ο Ιστορικός Ξενοφών που έζησε 20 χρόνια στην περιοχή. Επίσης, ο επισκέπτης έχει δυνατότητες με αυτοκίνητο, ποδήλατο ή και ακολουθώντας μονοπάτια, πεζός, να γνωρίσει την όμορφη περιοχή, όπως Ολυμπία, Επικούρειο Απόλλωνα, καταράκτες της Νέδα, ποταμός Αλφειός, ποταμός Σελλινούντας, ο Λούσιος ποταμός και το φαράγγι του, δάσος Στροφυλιάς, την υπέροχη παραλία του κάτω Σαμικού, τον Καϊάφα, τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα, το λιμάνι του Κατακόλου, τις διαδρομές κατά μήκος των ποταμών Αλφειού, Αχέροντα και Σελινούντα που προσφέρονται για ψάρεμα και ράφτιγκ. Διαδρομές σε μοναστήρια (το Φράγκικο Μοναστήρι της Ίσοβας στην Τρυπητή, η Μονή του Σεπετού).

Το Ξενοδοχείο
Το ξενοδοχείο “Αθηνά” χτισμένο σε μια κατάφυτη από ελιές ιδιόκτητη, ιδανική για περιπάτους έκταση δέκα στρεμμάτων, είναι χωρητικότητας 50 δωματίων. Λειτουργεί όλο το χρόνο και διαθέτει αίθουσα για πρωϊνό, μπαρ, εστιατόριο, πισίνα, pool bar και πάρκιγκ. Όλα τα δωμάτια έχουν εξαίρετη θέα, λουτρό, κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, και δωρεάν παροχή Internet (WiFi).

Δωμάτιο στο Athina Hotel
[+] πιέστε εδώ για μεγέθυνση
Θέα από το εστιατόριο στο Athina Hotel
[+] πιέστε εδώ για μεγέθυνση
Αποστάσεις
  • Αρχαία Ολυμπία, 10 λεπτά
  • Ναός επικούρειου Απόλλωνα, 40 λεπτά
  • Παραλίες, 5 λεπτά
  • Λιμάνι Κατακόλου, 25 λεπτά
  • Αεροδρόμιο Ανδραβίδας, 40 λεπτά
Η Περιοχή

Η πόλη των Κρεσταίνων κτισμένη αμφιθεατρικά σε καταπράσινα πευκόφυτα υψώματα βρίσκεται στην επαρχία Ολυμπίας και απέχει 16 χλμ ΝΑ απο τον Πύργο και πλαισιώνεται από αρχοντικά, όπως η Βίλα Παπαλέξη στην Ανατολική πλευρά της πόλης, το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Τσίλλερ που κτίστηκε το 1891 σαν κατοικία του Νίκου Παπαλέξη βουλευτή Ολυμπίας, (απόγονο του Μωράγιαννη Παπαλέξη) και αντιπροέδρου της Βουλής (με το κόμμα του Χ. Τρικούπη).

Θέα από το μπαρ στο Athina Hotel
[+] πιέστε εδώ για μεγέθυνση

Στη βίλα αυτή φιλοξενήθηκε το 1896 ο Γάλλος πολιτικός Κλεμανσώ, Πρωθυπουργός της Γαλλίας, σε περιοδεία του στην περιοχή. Διακλάδωση του κεντρικού δρόμου των Κρεσταίνων κατευθύνεται προς την Αρχαία Ολυμπία. Είναι ο δρόμος που ακολουθούν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες που επιθυμούν να συνδυάσουν την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους και τη διαμονή τους σε τουριστικά καταλύματα της περιοχής.

Με αφετήρια την παραλία των Κρεσταίνων, του Κάτω Σαμικού, προτείνεται η επίσκεψη στην Ακρόπολη της Σαμίας. Νοτιοδυτικά της Κρέσταινας είναι χτισμένη η όμορφη κωμόπολη Ανδρίτσαινα σε πλαγιά της Μίνθης, με πυκνή βλάστηση και άφθονα νερά. Ένας δρόμος που βγαίνει νότια από την Ανδρίτσαινα οδηγεί στις Βάσσες, όπου υπάρχει, αναστηλωμένος από τα πρώτα χρόνια του αιώνα μας, ο εντυπωσιακός δωρικός περίπτερος ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, δημιούργημα του φημισμένου αρχιτέκτονα Ικτίνου (γύρω στο 421 αι. π.Χ.). Σε μικρή απόσταση από το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, στη θέση Κουμπιά, που έχει θαυμάσια θέα, υπάρχουν ερείπια άλλων αρχαίων ναών (ίσως της Αφροδίτης και της Άρτεμης). Ο κεντρικός δρόμος συνεχίζεται ανατολικά από την Ανδρίτσαινα και τη συνδέει με την Καρύταινα και τη Μεγαλόπολη.

Από το ύψος της πόλης των Κρεσταίνων ο κεντρικός δρόμος συνεχίζεται νοτιοανατολικά, διασχίζοντας το χωριό Σαμικό, περνώντας δίπλα από τη λίμνη του Καϊάφα. Οι εγκαταστάσεις των Λουτρών Καϊάφα είναι χτισμένες πάνω στο νησάκι της ομώνυμης λίμνης Αγία Αικατερίνη, που συνδέεται με τη στεριά με τεχνητή γέφυρα. Οι ιαματικές πηγές ήταν γνωστές από τα πανάρχαια χρόνια, όταν η λίμνη και οι αμμουδιές δεν υπήρχαν κι η θάλασσα έφθανε ως τις σπηλιές του βουνού Σμέρνα (Λάπιθος), απ’ όπου βγαίνουν τα ιαματικά νερά. Μια πανάρχαια παράδοση λέει ότι στον τόπο αυτό κατέφυγαν οι Κένταυροι, για να γιατρέψουν τα τραύματά τους από τα βέλη του Ηρακλή, που ήταν βουτηγμένα στο φαρμάκι της Λερναίας Ύδρας. Έτσι εξηγεί η αρχαία παράδοση την άσχημη μυρωδιά των νερών. Μια νεότερη παράδοση συνδέει την ονομασία του τόπου με το δικαστή του Χριστού. Σύμφωνα μ’ αυτή, ο Καϊάφας, ναυαγός, τραυματισμένος και άρρωστος, βγήκε στην ακρογιαλιά και προσπάθησε να πλησιάσει στις πηγές. Εκείνες, όμως, αρνήθηκαν να γιατρέψουν τον άδικο δικαστή και τον απόδιωξαν, με τη βαριά μυρωδιά των νερών τους. Τα νερά πηγάζουν από δύο πηγές: των Ανιγρίδων Νυμφών και του Άντρου των Γερανιών. Χρησιμοποιούνται για θεραπεία δερματοπαθειών, παθήσεων του συκωτιού και χολής, καθώς και αθριτικών και γυναικολογικών παθήσεων. Ο κεντρικός δρόμος συνεχίζεται παραλιακά προς τα νότια, σε μια περιοχή με άφθονη βλάστηση και ατέλειωτες παραλίες με άμμο.

Η ήρεμη, καταπράσινη κοιλάδα της Ολυμπίας, τριγυρισμένη από χαμηλά βουνά, οδηγεί περπατώντας ανάμεσα από τις αγριελιές προς τους ναούς του Ολύμπιου Δία και της Ήρας, διασχίζοντας το μεγάλο Στάδιο. Αναδίδει μια καταπληκτική γαλήνη η πεδιάδα αυτή του Αλφειού που πάει να πέσει στο Ιόνιο δυτικά. Οι φυσικές ομορφιές της περιοχής, η ποικιλία του τοπίου και η ανέγγιχτη φύση συνδυάζονται μοναδικά με τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους και ένα σπάνιο οικοσύστημα.

ATHINA Hotel
Κρέσταινα Ολυμπίας - 270 55 Ολυμπία
Tηλ.: 26250 23150 | Fax: 26250 22965

Κρατήσεις

Χρησιμοποιήστε τα τηλέφωνα/fax του Ξενοδοχείου που αναφέρονται παραπάνω, ή ...
συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας και πατήστε το κουμπί "Αποστολή" για μία απευθείας ερώτηση
στο ATHINA HOTEL

Το όνομά σας:
Το e-mail σας: (απαραίτητο)
Τηλέφωνο/Φαξ:
Η Χώρα σας :
Παρακαλώ επιλέξτε ένα από τα παρακάτω:Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε παρακάτω την ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Επίσης, δηλώστε την ημερομηνία άφιξης, τον αριθμό των διανυκτερεύσεων και τον αριθμό των ατόμων για διαμονή:Μετά την αποστολή περιμένετε ένα λεπτό για την διαχείρηση της ερώτησης,
κατόπιν πιέστε το κουμπί "Επιστροφή" στον browser σας για να επιστρέψετε εδώ.

   

Παρακαλώ πιέστε το κουμπί "Αποστολή" μόνο μία φορά.

Επιστροφή στην Ολυμπία   Επιστροφή στο Greekislands.com
English version