Greekislands.com - Greekhotel.com
www.EcotourisminGreece.com | Ecotourism in Greece On Line Reservations & Maximum Security - Click Here www.TravelAgenciesinGreece.com | Travel Agencies in Greece
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στην Ύδρα. Το site όπου οι ξενοδόχοι στην Ύδρα συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Στερεά » Αττική » Ύδρα » Αξιοθέατα στην Ύδρα » Μονοπάτια και διαδρομές
Greek version availableEnglish version available
Η Ύδρα στους χάρτες Google
Η Ύδρα στο χάρτη
Γιατί Ύδρα?
Γενικές Πληροφορίες
Οι Παραλίες
Η Πόλη της Ύδρας
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Ύδρα
Wallpapers από Ύδρα
Αξιοθέατα στην Ύδρα
 Video Clip από Ύδρα
 PDF οδηγός για την Ύδρα: En | Gr
Virtual Tour Ύδρας
Ξενοδοχεία στην Ύδρα: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 
Τα Αξιοθέατα της Ύδρας

Μονοπάτια και διαδρομές, Ύδρα

Μια από τις μοναδικότητες της Ύδρας είναι ο μοναδικός συνδυασμός του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα του νησιού με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον μέσα σε ένα ιστορικό πλαίσιο πλούσιας παράδοσης. Οι λάτρεις του νησιού και οι ντόπιοι θα σας έλεγαν ότι η Ύδρα είναι ο αληθινός παράδεισος για τον οδοιπόρο και τον φυσιολάτρη. Μάλιστα το εξαιρετικά ήπιο κλίμα του νησιού επιτρέπει στους περιπατητές να απολαμβάνουν τις μοναδικές διαδρομές τους όλο το χρόνο.

Mεγέθυνση φωτογραφίας
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας

Υπάρχουν δέκα καλά συντηρημένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια που οδηγούν σε διάφορες απομακρυσμένες τοποθεσίες μέσα από διαδρομές που εντυπωσιάζουν και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη. Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα βλέπετε συνέχεια ξύλινες πινακίδες που θα σας ενημερώνουν για τα αξιοθέατα της περιοχής και θα απολαμβάνετε την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας που πραγματικά είναι εντυπωσιακή για ένα τόσο μικρό τόπο. Θα συναντήσετε έναν εντυπωσιακό αριθμό από αγριολούλουδα που φυτρώνουν παντού στο νησί, με τα κυκλάμινα και τις κατακόκκινες παπαρούνες να κυριαρχούν και το μεθυστικό φασκόμηλο να σας «ναρκώνει». Την εικόνα συμπληρώνουν μεγάλα πεύκα, ψηλά κυπαρίσσια, θυμάρια και άλλοι θάμνοι και φυσικά πολλές αιωνόβιες ελιές. Ανάμεσα στα δέντρα, τους θάμνους και τα λουλούδια θα βλέπετε συνέχεια να ξεπετάγονται τσίχλες, πέρδικες, ορτύκια, τρυγόνια και άλλα πολλά είδη άγριων πουλιών, είτε ενδημικά, είτε διαβατάρικα που έχουν την Ύδρα ένα σταθμό στο μακρινό τους ταξίδι προς, ή από την Αφρική. Αν είστε αρκετά παρατηρητικοί, ίσως δείτε και κάποια μικρά θηλαστικά, αγριοκούνελα, λαγούς, γάτες που ζουν ελεύθερες, ακόμα και την ιδιαίτερη ποικιλία των αγριοκάτσικων της Ύδρας. Τέλος το μοναδικό αυτό παζλ της πανέμορφης φύσης συμπληρώνει ένας ικανός αριθμός από μικρά ερπετά, σαύρες και αμφίβια. Στις περισσότερες διαδρομές θα συναντάτε εξοχικές κατοικίες που δένουν όμορφα με το φυσικό περιβάλλον και δεν προσβάλλουν καθόλου τον χώρο.

μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας   μεγέθυνση φωτογραφίας

Οι μοναδικές διαδρομές που μπορείτε να απολαύσετε αν ξεκινήσετε από την πόλη διαρκούν από 20-30 λεπτά, έως 2-3 ώρες για τις πιο απομακρυσμένες. Μπορείτε να ξεκινήσετε με την πιο εύκολη διαδρομή προς το παραθαλάσσιο Καστράκι, τον παλιό πολεμικό ναύσταθμο στο Μανδράκι και την παλιά οχύρωση του 16ου αιώνα, το Κάστρο. Άλλες εύκολες διαδρομές είναι αυτή που θα σας οδηγήσει μετά από μια περίπου ώρα στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, ή αυτή που θα σας οδηγήσει στα Μοναστήρια της Αγίας Ματρώνας και της Αγίας Τριάδας, επίσης σε μια ώρα περίπου. Αν θέλετε μπορείτε από τον Άγιο Νικόλαο να συνεχίσετε μέχρι την Χούντα του Ρήγα, δηλαδή την μύτη, την άκρη του Ρήγα, ένα ακρωτήριο με υπέροχη και γαλήνια θέα προς το Μυρτώο Πέλαγος.

Για πιο δυνατούς περιπατητές σας προτείνουμε την Ζούβρα, στο βορειότερο άκρο του νησιού όπου θα φτάσετε μετά από μια σχετικά δύσκολη διαδρομή ανάμεσα σε παλιά μισογκρεμισμένα κτίσματα, παλιά ξωκλήσια, τους πρόποδες του όρους Ομπόρι (500 περίπου μέτρα) και σε ένα σχετικά ξερό τοπίο για περισσότερο από δυο - τρεις ώρες.

Έχετε και άλλες διαδρομές, οι περισσότερες εύκολες που για να τις βρείτε μπορείτε να προμηθευτείτε μόλις φτάσετε στο νησί ένα λεπτομερή χάρτη της Ύδρας, ή να ζητήσετε την συμβουλή κάποιου κάτοικου από το φιλόξενο νησί. Είναι ο Προφήτης Ηλίας (45 περίπου λεπτά), οι παραλίες Βλυχός (μισή ώρα) και μετά Παλαμίδα (20 λεπτά από τον Βλυχό), Επισκοπή (περισσότερο από μια ώρα), Νήσιζα (μισή ώρα από την Επισκοπή), Ζόγερι (μισή ώρα από την Επισκοπή) και η αρκετά δύσκολη προς τον Άγιο Μάμα (μια ώρα) και μετά στο Κλιμάκι (άλλη μισή ώρα) που όμως είναι οι ομορφότερες διαδρομές που κυριολεκτικά θα σας μαγέψουν.
Το νησί της Ύδρας   Greekislands.com   Διαμονή σε: