Greekislands.com - Greekhotel.com
www.rentacaringreece.com | Drive your way through Greece www.TravelAgenciesinGreece.com | Travel Agencies in Greece www.greekmarble.com | The GreekMarble internet directory
Πληροφορίες για Διαφήμιση
Πλήρης οδηγός για τις διακοπές σας στην Ύδρα. Το site όπου οι ξενοδόχοι στην Ύδρα συναντούν τους επισκέπτες τους!
Ελλάδα » Στερεά » Αττική » Ύδρα » Γιατί Ύδρα;
Greek version availableEnglish version available
Η Ύδρα στους χάρτες Google
Η Ύδρα στο χάρτη
Γιατί Ύδρα?
Γενικές Πληροφορίες
Οι Παραλίες
Η Πόλη της Ύδρας
Φωτογραφίες
Πανοράματα
Slide Show από Ύδρα
Wallpapers από Ύδρα
Αξιοθέατα στην Ύδρα
 Video Clip από Ύδρα
 PDF οδηγός για την Ύδρα: En | Gr
Virtual Tour Ύδρας
Ξενοδοχεία στην Ύδρα: 
 
Πληροφορίες για την περιοχή: 

Γιατί Ύδρα;

μεγέθυνση φωτογραφίας
 
μεγέθυνση φωτογραφίας
 
μεγέθυνση φωτογραφίας
 

...Επειδή είναι ένα κοσμοπολίτικο, αλλά ταυτόχρονα και ήσυχο νησί, κοντά στην Αθήνα, με πολλά ενδιαφέροντα τόσο για τον τουρίστα, όσο και για τον Έλληνα επισκέπτη.

...Επειδή ο στόλος της αποτέλεσε τον κορμό της πολεμικής προσπάθειας στην θάλασσα κατά την Επανάσταση του 1821, γεγονός που φαίνεται παντού στο νησί με το κάστρο, τα κανόνια, τις αναπαραστάσεις των μεγάλων ναυτικών νικών.

...Επειδή είναι ένα νησί που η πρόσβαση είναι εύκολη από την θάλασσα με   τακτικά και πυκνά δρομολόγια πλοίων όλων των   τύπων και όλο το χρόνο, αλλά που μπορείς να φτάσεις και με αυτοκίνητο μέχρι την κοντινή απέναντι στεριά και να περάσεις στο νησί με το θαλάσσιο ταξί.

...Επειδή η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και συνήθως βαθειά και προσκαλεί τον επισκέπτη για παιχνίδια μαζί της.

...Επειδή τα πολλά γαϊδουράκια δεν είναι τουριστική ατραξιόν, αλλά χρησιμοποιούνται για κάθε καθημερινή λειτουργία, είτε μεταφορές εμπορευμάτων και άλλων αγαθών, είτε την μετακίνηση ανθρώπων, ακόμα και στα πιο απρόσιτα σημεία του νησιού.

...Επειδή τον τόπο αυτό τον διάλεξαν πολλοί καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι, για μόνιμη, ή παραθεριστική κατοικία τους.

...Επειδή o κινηματογράφος, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός, βρήκαν εδώ ένα πανέμορφο σκηνικό έτοιμο για την δράση της ταινίας και την προτίμησαν μεγάλα ονόματα, όπως ο Ζυλ Ντασέν, η Σοφία Λόρεν, ο Μιχάλης Κακογιάννης και άλλοι πολλοί που όλοι τους μαγεύτηκαν.

...Επειδή τα τοπικά παλιά έθιμα και οι παραδόσεις του τόπου ζουν ανάμεσά μας και τα βλέπουμε στις πολλές και ποικιλόμορφες εορταστικές εκδηλώσεις θρησκευτικού, εθνικού, κοινωνικού, ή πολιτιστικού χαρακτήρα.

...Επειδή καλά διατηρημένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια προσφέρονται για όμορφους κοντινούς περιπάτους, ή καταπληκτικές μακρινές πεζοπορίες μέσα σε ένα τυπικό μεσογειακό περιβάλλον της ελιάς, του φασκόμηλου, του πεύκου, των άγριων πουλιών και του υπομονετικού γαϊδουριού.

...Επειδή η διασκέδαση εδώ δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά έρχεται να σπάσει την ηρεμία της φύσης και την ησυχία του τόπου, πριν ξαναγυρίσει ο επισκέπτης στην φιλόξενη αγκαλιά της θάλασσας, της εξοχής, του βουνού.

...Επειδή το φαγητό είναι πλούσιο και για κάθε γούστο, που προσφέρεται σε παραδοσιακές ταβέρνες, γραφικά ή σύγχρονα εστιατόρια, στην πόλη, στις παραλίες, στην ακτή, στο εσωτερικό.

...Επειδή η αρχιτεκτονική είναι μοναδική, σέβεται λειτουργικά το περιβάλλον, δένει με την φύση, αποτελεί προέκτασή της και υπηρετεί τον άνθρωπο με την αρχαιοελληνική έννοια του μέτρου.

Το νησί της Ύδρας   Greekislands.com   Διαμονή σε: